Αγροτικά
Γραμματοσειρά

Καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, κηπευτικά, τριφύλλι, σιτηρά έχουν πληγεί από την θεομηνία που έπληξε την Ηλεία, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και σε οπωροφόρα δένδρα.

Πλημμύρες και ζημιές σε πολλές κοινότητες του Πύργου


Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε τη νύχτα και την Ηλεία με μεγάλες πλημμύρες σε καλλιέργειες και αγροτικές περιοχές.

Μέσα σε λίγα λεπτά, σπίτια βρέθηκαν μέσα στο νερό, ενώ πνίγηκαν και ζώα, Κλειστή ήταν για αρκετή ώρα σήμερα η Ε.Ο Πύργου – Ολυμπίας, στο ύψος του Στρεφίου, καθώς η στάθμη του νερού ξεπερνούσε το μισό μέτρο στην περιοχή από την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα.

Ακόμη προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές του νομού, όπως οι Καρούτες, το Λαντζόι, το Πελόπιο και η Σαλμώνη, ενώ κατολισθήσεις έχουν προκληθεί σε Γούμερο και Αγία Άννα.

Διεκόπη εξάλλου το πρωινό δρομολόγιο της σιδηροδρομικής γραμμής Κατακόλου – Αρχ. Ολυμπίας στο ύψος του Κάτω Στρεφίου όπου οι ράγες είναι καλυμμένες από το νερό και το τρένο επέστρεψε στον Πύργο.

Ματαιώθηκαν και τα υπόλοιπα δρομολόγια της ημέρας, τακτικά και έκτακτα, ενώ κλιμάκιο της ΤΡΕΝΟΣΕ επιθεώρησε την περιοχή, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ματαίωση και των αυριανών δρομολογίων.

 

Ο Καιρός

Pirgos Greece Partly Cloudy (day), 32 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:16 am   |   Sunset: 8:47 pm
24%     17.7 km/h     34.135 bar
Forecast
Κυρ Low: 16 °C High: 32 °C
Δευ Low: 16 °C High: 30 °C
Τρι Low: 16 °C High: 26 °C
Τετ Low: 17 °C High: 26 °C
Πεμ Low: 17 °C High: 26 °C
Παρ Low: 18 °C High: 27 °C
Σαβ Low: 17 °C High: 26 °C
Κυρ Low: 17 °C High: 26 °C
Δευ Low: 17 °C High: 25 °C
Τρι Low: 17 °C High: 29 °C