Αθλητικά
Γραμματοσειρά

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς που έπεσε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ όσον αφορά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ματς Αστέρας Αμαλιάδας-Ηρόδοτος.

Συγκεκριμένα, η Πειθαρχική Επιτροπή ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι την κατοχύρωση του αγώνα υπέρ των Ηρακλειωτών με 0-3 στα χαρτιά, και αφαίρεση πέντε βαθμών από το σύλλογο της Ηλείας. Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση σε περίπτωση που δεν αλλάξει, δίνει το εισιτήριο για την Football League στον Ηρόδοτο.

Παράλληλα, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν άφησε ατιμώρητο ούτε τον Εθνικό Πειραιά στον οποίο επέβαλλε για τα γεγονότα της πρεμιέρας με τον Αήττητο, χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων Ευρώ (2.000€), (β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και (γ) ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών…

Το κείμενο της απόφασης:

Κηρύσσει το εγκαλούμενο αθλητικό σωματείο Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας – Πανόπουλο πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.
Επιβάλλει τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) της κατακύρωσης με διαφορά τερμάτων 0-3 υπέρ του σωματείου Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. του αγώνος, ο οποίος διεξήχθη στις 13.5.2018 μεταξύ εκείνου και του εγκαλούμενου σωματείου ως γηπεδούχου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, β) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές και δ) συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.
Κηρύσσει τον εγκαλούμενο, Εμμανουήλ Παπαματθαιάκη, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στον τρίτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.
Κηρύσσει τον εγκαλούμενο, Ανδρέα Ξυδάκη, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στον τέταρτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Η Βαθμολογία (όπως διαμορφώνεται μετά τις πρωτόδικες αποφάσεις και πριν τις Εφέσεις)

Αήττητος Σπ. 11 7-5

Ηρόδοτος 7 8-5

Αστέρας Αμαλ. 4 7-11

Εθνικός Πειρ. 3 5-6

*Με την απόφαση αυτή, ο Αστέρας Αμαλιάδας ολοκληρώνει το Πρωτάθλημα στην τρίτη θέση του νοτίου ομίλου και συνολικά, στην πέμπτη θέση της Γ΄ Εθνικής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανέβει στη Β΄ Εθνική, μόνο σε περίπτωση που κάποια ομάδα της Β΄ Εθνικής αποχωρήσει, ή σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν μπορεί να ανέβει στη Β΄ Εθνική (περίπτωση Ηρακλή).Και λέμε ότι ο Αστέρας είναι πέμπτος επειδή βάσει προκήρυξης ισοβαθμεί με τον τρίτο του βορείου ομίλου. Και οι δυο έχουν τέσσερις βαθμούς, με καλύτερο goal average για τον Αστέρα.

 

patris

Ο Καιρός

Pirgos Greece Partly Cloudy (day), 25 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:13 am   |   Sunset: 9:0 pm
61%     6.4 km/h     34.067 bar
Forecast
Σαβ Low: 18 °C High: 28 °C
Κυρ Low: 18 °C High: 28 °C
Δευ Low: 17 °C High: 23 °C
Τρι Low: 17 °C High: 23 °C
Τετ Low: 16 °C High: 23 °C
Πεμ Low: 15 °C High: 26 °C
Παρ Low: 16 °C High: 26 °C
Σαβ Low: 17 °C High: 27 °C
Κυρ Low: 17 °C High: 28 °C
Δευ Low: 17 °C High: 30 °C