Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Στην Κυλλήνη παραμένουν οι δύο Τούρκοι που συνελήθησαν από το Λιμενικό, ένα περιστατικό που αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο Σταύρος Κοντονής.

Αποκάλυψη Κοντονή: Δύο Τούρκοι συνελήφθησαν στην Κυλλήνη - Tο διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση δύο Τούρκων πολιτών II

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι Τούρκοι μένουν μέσα στο ιστιοπλοϊκό, με το οποίο ταξίδευαν αλλά δεν είναι δικό τους, περιμένοντας τα απαραίτητα έγγραφα που θα επιτρέψουν στο πλοίο να αποπλεύσει.

«Το Λιμενικό στην Κυλλήνη ζήτησε χαρτιά γιατί αναφέρουν τα πάντα. Μάθαμε ότι από τη Ζάκυνθο δεν έγινε καμία αναφορά για τα χαρτιά μας, ούτε στο τελωνείο, ούτε στο λιμεναρχείο…», είπε ο ένας εκ των συλληφθέντων στον ΑΝΤ1.


Οι δύο άνδρες προσέγγισαν αρχικά στις 12 Απριλίου με σκάφος το λιμάνι της Ζακύνθου και στις 17 Απριλίου ταξίδεψαν στην Κυλλήνη, όπου υπεβλήθησαν σε έλεγχο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν μπει στη χώρα τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες και συνελήφθησαν από το Λιμενικό.

Στις 26 Απριλίου παραδόθηκαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Λεχαινών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι δύο Τούρκοι στη συνέχεια κατέθεσαν προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι κάτι που έγινε, καθώς δήλωσαν ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του τουρκικού προξενείου στην Αθήνα.

Ο Καιρός

Pirgos Greece Partly Cloudy (day), 32 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:16 am   |   Sunset: 8:47 pm
24%     17.7 km/h     34.135 bar
Forecast
Κυρ Low: 16 °C High: 32 °C
Δευ Low: 16 °C High: 30 °C
Τρι Low: 16 °C High: 26 °C
Τετ Low: 17 °C High: 26 °C
Πεμ Low: 17 °C High: 26 °C
Παρ Low: 18 °C High: 27 °C
Σαβ Low: 17 °C High: 26 °C
Κυρ Low: 17 °C High: 26 °C
Δευ Low: 17 °C High: 25 °C
Τρι Low: 17 °C High: 29 °C