Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
keapyrgou
droggitis

2024 – Αλλαγή ώρας: Ποια Κυριακή αλλάζει η ώρα στα ρολόγια

allaghoras

Αλλαγή ώρας 2024: Ποια Κυριακή αλλάζει η ώρα στα ρολόγια

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω ώστε να δείξουν τη χειμερινή ώρα. Είναι η δεύτερη φορά το 2024 που η ώρα αλλάζει. Για την προγραμματισμένη αλλαγή ώρας 2024 το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου έχει βγάλει ανακοίνωση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αλλαγή ώρας 2024 στην Ελλάδα και γιατί δεν καταργείται

Πρακτικά, οι αλλαγές στην ώρα ήταν να σταματήσουν το 2021, όταν τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να επιλέξουν αν θέλουν τη χειμερινή ώρα ή τη θερινή. Η απόφαση, σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, είχε ληφθεί από το 2019. Ας όψεται όμως ο κορονοϊός. Η πανδημία έβαλε στον «πάγο» τον σχεδιασμό για τον τερματισμό της συγκεκριμένης πρακτικής. Μετά ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις τελικές αποφάσεις να έχουν μετατεθεί επ’ αόριστον. Έτσι, συνεχίζουμε να γυρίζουμε πίσω τα ρολόγια για να δείξουν τη χειμερινή ώρα, όπως θα συμβεί με τη δεύτερη αλλαγή ώρας 2024 στις 27 Οκτωβρίου.

Στην Ελλάδα η αλλαγή ώρας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 1932 όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. Σημειώνεται ότι η αλλαγή της ώρας, που είχε υιοθετηθεί αρχικά για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, προκαλεί έντονες αντιδράσεις εδώ και χρόνια. Θιασώτες της κατάργησής της δίνουν έμφαση στη σύνδεσή της με διαταραχές του ύπνου και προβλήματα υγείας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

olumpionodeio24

This will close in 20 seconds