
2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Δράση “Πειράματα με υλικά καθημερινής χρήσης”

Την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025, στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, έλαβε χώρα η δράση “Πειράματα με υλικά καθημερινής χρήσης” στο πλαίσιο των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών μέσω της οποίας οι μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αλλά και να πραγματοποιήσουν σειρά πειραμάτων σχετικών με την ύλη της Φυσικής και Χημείας την οποία έχουν διδαχθεί.







Η δράση αυτή προσέφερε στους μαθητές μια εμπειρία εξερεύνησης των φυσικών επιστημών αφού συμμετείχαν και οι ίδιοι στα πειράματα, κατανοώντας καλύτερα έννοιες όπως άνωση, πυκνότητα, ατμοσφαιρική πίεση, τριβή κ.α. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτέλεσε το γεγονός ότι οι μαθητές/τριες για τα πειράματά τους χρησιμοποίησαν υλικά καθημερινής χρήσης κάνοντας τη μάθηση μια διασκεδαστική και βιωματική εμπειρία.
Η δράση διοργανώθηκε από τους καθηγητές Φυσικών Επιστημών του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας σε συνεργασία με την κ. Μ. Μπίρμπα (Σύμβουλος Επιστημονικής Καθοδήγησης Φυσικών Επιστημών Ηλείας και Ζακύνθου) καθώς και την κα. Ν. Κατσιάπη (Υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηλείας).

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.