Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant antonoauto
auto moto news gr logo

3ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ν. Ηλείας: Η Ολυμπία υψώνει ποτήρι: Τα οινοποιεία της Ηλείας φέρνουν τον τόπο στο στόμα

KRASIA

Στην καρδιά της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί όπου κάποτε υμνήθηκε το σώμα και το πνεύμα, σήμερα συναντιούνται οι καρποί της γης και η τέχνη της οινοποίησης. Το 3ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ν. Ηλείας υποδέχεται με τιμή και συγκίνηση τα οινοποιεία του τόπου μας, που με μεράκι, γνώση και επιμονή μεταμορφώνουν το σταφύλι σε πολιτισμό, σε εμπειρία, σε μνήμη.

Φέτος, το ποτήρι μας γεμίζει με τα χρώματα και τα αρώματα της Ηλείας. Με τους ανθρώπους που την καλλιεργούν και την αφηγούνται μέσα από κάθε γουλιά. Είναι μια σπάνια ευκαιρία να γευτούμε το κρασί όχι μόνο ως προϊόν αλλά ως αφήγηση της γης του. Να αναδείξουμε τη δυναμική των μικρών παραγωγών, την αυθεντικότητα των terroirs και τη φιλοξενία που ενώνει το σήμερα με τις ρίζες μας.

Γνωρίστε τους οινοπαραγωγούς:  

  1. Κτήμα Μερκούρη – Κορακοχώρι

Το Κτήμα Μερκούρη, μια παλιά, οικογενειακή αγροτική επιχείρηση, γιόρτασε πέρυσι τα 157 χρόνια ιστορίας του. Στο Κορακοχώρι Ηλείας, πλάι στη θάλασσα, σε μια έκταση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, 5 γενιές της οικογένειας Μερκούρη-Κανελλακόπουλου, από το 1864 μέχρι σήμερα, καλλιεργούν με αγάπη τη γη παράγοντας υπέροχα κρασιά και ελαιόλαδο. Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά πράγματα έχουν μεταβληθεί. Ένα δεν έχει αλλάξει. Η αδιάκοπη προσπάθεια για την παραγωγή προϊόντων της πιο υψηλής, δυνατής, ποιότητας.

Σήμερα, το Κτήμα Μερκούρη καλλιεργεί στους ιδιόκτητους αμπελώνες του στο Κορακοχώρι την παραδοσιακή γι’ αυτό ποικιλία Ρεφόσκο, τις ελληνικές ποικιλίες Μαυροδάφνη, Αυγουστιάτη, Αγιωργήτικο, Ασύρτικο και Ρομπόλα, τις ιταλικές ποικιλίες με ελληνική καταγωγή Negroamaro και Malvazia Aromatica και τις διεθνείς ποικιλίες Syrah, Mourvedre, Viognier και Albariño, από τις οποίες παράγεται μια σειρά premium ξηρών και γλυκών οίνων.

Παράλληλα, από τους φυτεμένους με την ποικιλία Κορωνέϊκη ελαιώνες του, παράγει ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ενώ έχει προσθέσει στις δραστηριότητές του και την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών οινικού τουρισμού.

🍷Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα:  https://www.mercouri.gr/

  1. Κτήμα Σταυρόπουλου – Παλαιοχώρι Γαστούνης

Το Οινοποιείο Σταυρόπουλου βρίσκεται στο Παλαιοχώρι Γαστούνης στην Ηλεία και είναι πιστοποιημένο για την παραγωγή κρασιού (οινοποίηση – εμφιάλωση) από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας (Πιστοποιητικός Οργανισμός ΔΗΩ).

Ο αμπελώνας μας, σε μικρή απόσταση από την ακτή του Ιονίου, εκμεταλλευόμενος τόσο το μικροκλίμα όσο και το έδαφος της περιοχής, ευνοεί την καλλιέργεια ποιοτικών σταφυλιών – σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος – και οίνων με ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Θεωρούμε ότι τα ξεχωριστά στοιχεία που δίνει ο τόπος αυτός σε διεθνείς ποικιλίες όπως το Merlot και το Ασύρτικο, αλλά και τοπικές όπως ο Αυγουστιάτης, είναι κάτι που μπορεί να καταλάβει κανείς δοκιμάζοντας τα κρασιά μας.

  1. Κτήμα Μαρκόγιαννη – Σκιλλουντία

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ‘’Μαρκόγιαννη’’

Σκιλλουντία Ηλείας –Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων

Ανάμεσα στον ποταμό Αλφειό και στις παρυφές του βουνού Λαπiθα, πλησίον της Αρχαίας Ολυμπίας, τα αδέρφια Γιώργος, Κωνσταντίνος και Διονύσιος της οινοποιϊας Μαρκόγιαννη επέλεξαν να εκμεταλλευτούν τις ιδιαίτερες μεσοκλιματικές συνθήκες της περιοχής για να εγκαταστήσουν το οινοποιείο και τους αμπελώνες το 1982.

Και ερχόμενη στο τώρα, η δεύτερη γενιά του κτήματος Αντωνία και Γιάννης με σπουδές στην οινολογία και στην αμπελουργία ανέλαβαν το κτήμα με πρωταρχικό σκοπό την αγάπη και το σεβασμό για την φύση. Στοχος τους είναι η αναδείξει γηγενών ποικιλιών που βρίσκονται στους αυτόριζους αμπελώνες.

Οι αμπελώνες βρίσκονται κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Αλφείου, στην ημιορεινή Ολυμπία που χαρακτηρίζεται από το ανάγλυφο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, που κυρίως απαρτίζεται από μικρούς λοφίσκους, δασικές εκτάσεις, ελαιώνες και αμπελώνες.

Η θέση αυτή δημιουργεί ένα ιδιαίτερο και σπάνιο μικροκλίμα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες των ποταμών με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες του ορεινού όγκου δημιουργούν ένα μόνιμο αεράκι που συμβάλει στην σωστή ωρίμανση των σταφυλιών δίνοντας τους έναν ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα.

Οι εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, τα αργιλοπηλώδη κι αμμοαργιλώδη εδάφη, καθώς και οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, συμβάλλουν στην προσωπικότητα των οίνων της.

Οι κυριότερες ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται για την παραγωγή λευκών οίνων είναι το ασύρτικο, ο ροδίτης αλεπού και οι ασπρούδες, ενώ για την παραγωγή ερυθρών και ροζέ οίνων είναι το κολλινιάτικο, το βερτζαμί, η μανδηλαριά, η μαυροδάφνη και το refosco.

Η οινοποιία Μαρκόγιαννη έχοντας επενδύσει στους φυσικούς πόρους και στη βιολογική καλλιέργεια των αμπελώνων της, παράγει τέσσερις οίνους χαμηλής παρέμβασης.

Τέλος, εκτός από την παραγωγή οίνων ποιότητας παράγει και τσίπουρο διπλής απόσταξης από παραδοσιακό άμβυκα, χρησιμοποιώντας επιλεγμένα στέμφυλα των αμπελώνων της.

Φιλοσοφία της Οινοποιίας Μαρκόγιαννη

Η καλλιέργεια αμπελώνων με διαρκή και επίμονη προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των σταφυλών για την παραγωγή οίνων και αποσταγμάτων που δύνανται να εκφράζουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ποικιλιακό δυναμικό και το αμπελοτόπι παραγωγής τους.

Ένας ακόμη στόχος σημαντικής βαρύτητας για την επιχείρηση είναι η ανάδειξη σπάνιων και αφανών ποικιλιών του αμπελώνα της περιοχής. Θεωρούμε ότι υπάρχει πλήθος γηγενών ποικιλιών που τείνουν να χαθούν ανεξερεύνητες στους αμπελώνες της περιοχής. Ποικιλίες που εν δυνάμει μπορούν να παράγουν υψηλής ποιότητας οίνους και αποστάγματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προστιθέμενη αξία.

👉 Περισσότερες πληροφορίες: https://markogianni.gr/

  1. Κτήμα Κωνσταντινόπουλου – Μαραθιά

Στην Μαραθιά Αμαλιάδας, ο Διονύσιος Κωνσταντινόπουλος ανέλαβε την αναβίωση του ιδιοκτήτου οικογενειακού αμπελώνα. Οι γνώσεις πάνω στις απαιτήσεις της σύγχρονης αμπελοκαλλιέργειας, των νέων μεθόδων οινοποίησης και με έντονες τις μνήμες των παιδικών του χρόνων τόσο από τον τρύγο όσο και από το πάτημα του σταφυλιού, τον ώθησαν στο επόμενο βήμα.

Στην προσπάθεια  δημιουργίας των υποδομών για ένα σύγχρονο οινοποιείο βρήκε συνοδοιπόρο τον Κωνσταντίνο Λουρίδα, οικονομολόγο –λογιστή και λάτρη του ποιοτικού κρασιού. Με πολύ κόπο και μεράκι, σε συνδυασμό με συνεχείς επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία, σήμερα το ΚΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο με καθετοποιημένη παράγωγη και συμφώνα με τα αυστηρότερα  πρότυπα διαχείρισης τροφίμων, σας παρέχει ποιοτικά κρασιά  που καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό οινόφιλο.

🍇 Περισσότερες πληροφορίες: https://www.melodos.gr/

  1. Κτήμα Ολύμπια Γη – Αρχ. Ολυμπία

OLYMPIA LAND ESTATE | ORGANIC VINEYARDS

-Ένα ταξίδι γεύσης και ιστορίας στην καρδιά της Ολυμπίας

Το Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ βρίσκεται στο μικρό χωριό Κοσκινά, μόλις 2 χιλιόμετρα από την καρδιά της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η τοποθεσία μας συνδυάζει την ιστορία με τη φυσική ομορφιά, καθώς βρισκόμαστε πολύ κοντά στον Πύργο (20 χλμ.), την πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, και το Κατάκολο (32 χλμ.), το σημαντικότερο τουριστικό και εμπορικό λιμάνι της περιοχής. Εδώ, στον τόπο όπου οι πρόγονοί μας πριν από 150 χρόνια ξεκίνησαν να καλλιεργούν σταφιδαμπέλους και ελαιόδεντρα, η οικογένειά μας συνεχίζει την παράδοση της γης με σεβασμό και μεράκι.

Η ενασχόλησή μας με το κρασί ξεκίνησε ως ένα πάθος στις αρχές της δεκαετίας του 2000, παράγοντας μικρές ποσότητες ποιοτικού οίνου. Από το 2008, λειτουργεί το σύγχρονο οικογενειακό μας οινοποιείο, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο της τοπικής οινικής κληρονομιάς.

Ο αμπελώνας μας έχει τις ρίζες του στο 1985, όταν η τέταρτη γενιά της οικογένειας ανέλαβε την αναβίωση 35 στρεμμάτων οικογενειακής γης στην Αρχαία Ολυμπία. Σήμερα, το Κτήμα διαθέτει 100 ιδιόκτητα στρέμματα, καλλιεργημένα με βιολογικές μεθόδους, στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Κλαδέου – μια περιοχή με μοναδικό μικροκλίμα και terroir, ιδανική για την αμπελοκαλλιέργεια.

Το περιβάλλον προστατεύει τα φυτά από ακραία καιρικά φαινόμενα, διασφαλίζοντας τη σταθερή ποιότητα της παραγωγής μας. Στους αμπελώνες μας καλλιεργούνται με φροντίδα και σεβασμό προς τη φύση:

• Λευκές ελληνικές ποικιλίες: Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο

• Ερυθρές ελληνικές ποικιλίες: Αγιωργίτικο, Αυγουστιάτης

• Διεθνείς ποικιλίες: Chardonnay (λευκή), Syrah & Merlot (ερυθρές)

Η οικογένειά μας ακολουθεί πιστά τα παραδοσιακά μυστικά καλλιέργειας των προγόνων μας – κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα αρώματα και τη γεύση των κρασιών μας.

Το οινοποιείο μας είναι επισκέψιμο και προσφέρει μια αυθεντική οινοτουριστική εμπειρία σε μεμονωμένους ταξιδιώτες αλλά και οργανωμένες ομάδες.

Οι επισκέπτες μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φιλοσοφία του κτήματος, να δοκιμάσουν τα κρασιά μας και να απολαύσουν τη γαστρονομία της περιοχής είτε δίπλα στο αναπαλαιωμένο παραδοσιακό πηγάδι είτε στον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο.

Το Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και έχει πιστοποίηση Επισκέψιμου Οινοποιείου – Οινοτουρισμού από το Υπουργείο Τουρισμού.

Συμμετέχουμε ενεργά στη δράση «Δρόμοι του Κρασιού», δίνοντας τη δυνατότητα στους σύγχρονους οινόφιλους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τα πιο γραφικά σημεία της αμπελουργικής ζώνης της Ηλείας και να γνωρίσουν από κοντά την παραγωγή και την τέχνη του κρασιού.

Σας περιμένουμε στο οινοποιείο μας, στη μαγευτική κοιλάδα του ποταμού Κλαδέου, να σας γνωρίσουμε και να σας προσφέρουμε ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο του οίνου.

🍷Περισσότερες πληροφορίες: https://www.olympiagi.gr/

  1. Κτήμα Δρούβα – Δρούβα

Από τον παππού Σάκη το 1960, έως την εγγονή Ιουλία σήμερα, το κτήμα Δρούβα, στις πλαγιές των λόφων που περιβάλλουν προς βορρά τον Πύργο της Ηλείας, με τα εμβληματικά φοινικοειδή, τις ελιές, τα διάφορα καρποφόρα, τα αμπέλια με το λινό και τα βαρέλια από πεύκο, εξελίχθηκε σ΄ ένα σύγχρονο αμπελώνα και οινοποιείο που τα διαχειρίζεται ο γιός Σπύρος, ενώ τον σχεδιασμό, την τυποποίηση και την διακίνηση του κρασιού, ανέλαβε η εγγονή οινολόγος.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούντο εξ αρχής στο κτήμα ήταν γηγενείς, κυρίως φιλέρι και ροδίτης αλλά και άλλες όπως παύλος ή ζακυνθινό, βιολεντί, αετονύχι, μερκουραίικο (παραλαγή του Refosco που πρώτος έφερε και καλλιέργησε στην περιοχή ο Μερκούρης) και από το 2000 φυτεύτηκε αγιωργήτικο.

Σήμερα έχει αναμπελωθεί το φιλέρι και πιο πολύ το μαυροφίλερο ή σταυρωτό, έχει επεκταθεί το αγιωργήτικο και καλλιεργείται και μία μικρή έκταση, πιλοτικά με Merlot.

Η οινοποίηση και η παραγωγή τσίπουρου ήταν στις δραστηριότητες του κτήματος από την πρώτη γενιά των ιδιοκτητών του.

Η πλινθόκτιστη χαμοκέλα στην αρχή και αργότερα, όταν αυτή έγινε σπίτι των ¨σέμπρων¨ που καλλιεργούσαν το κτήμα, η ¨μεγάλη¨ αποθήκη με τους τοίχους με τσιμεντόλιθους, αποτέλεσαν το χώρο ζύμωσης και ωρίμανσης των κρασιών.

Αυτό το ¨οινοποιείο¨ και στον ίδιο χώρο επεκτάθηκε, εξοπλίσθηκε, αδειοποιήθηκε και την τελευταία πενταετία εκσυγχρονίσθηκε με μικρή, συνεχή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού με ίδια κεφάλαια, χωρίς τραπεζικό δανεισμό ή Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Αυτή η σταδιακή εξέλιξη κράτησε και το κτιριακό ύφος του οινοποιείου αλλά και την παραδοσιακή του μορφή, ώστε δυνητικά να κατηγοριοποιείται ως boutique winery που έχει στόχο την παραγωγή παραδοσιακών, εξελιγμένων, πολύπλοκων κρασιών που βασίζονται στη συνύπαρξη διαφορετικών γηγενών ποικιλιών που έχουν ταιριάξει ακόμη και γενετικά μεταξύ τους.

Από το 1980 έως σήμερα, περίπου 40 χρόνια, το οινοποιείο Δρούβα οινοποιεί κυρίως τα σταφύλια του κτήματος.

🍷Περισσότερες πληροφορίες: https://drouvawinery.gr/

  1. Micro Bio – Γαστούνη

Το Mikro Bio αποτελεί την διάσταση μιας συνεχώς εξελισσόμενης σχέσης δύο αδερφών, με την γεωργική τους κληρονομιά από τον γεωπόνο πατέρα τους Δήμου, ενός εμψυχωτή και πρωτοπόρου βιοκαλλιεργητή. Οι συνεχιστές Δημήτρης και Νίκος έχοντας αφομοιώσει εμπειρία δεκαετιών στην βιολογική γεωργία, υιοθετούν τα βιοδυναμικά πρότυπα καθώς, από το 2020 όλες οι καλλιέργειες του κτήματος μαζί και η οινοπαραγωγή πιστοποιούνται ως βιοδυναμικά από την Demeter.

Ο ασταμάτητος πειραματισμός τους και η έρευνα, σε συνδυασμό με συνεχή παρουσία στο εμβληματικό Goetheanum και την συμμετοχή τους στα ποικίλα δίκτυα βιοδυναμιστών καλλιεργητών ανά τον κόσμο, εμπλουτίζουν δημιουργικά την φαρέτρα του εγχειρήματος – θεμέλιο για την παραγωγή οίνων αμπελουργίας και αντανάκλασης της μοναδικότητας του terroir.

Οι αμπελώνες βρίσκονται στην Γαστούνη, στην Βορειοδυτική άκρη της Πελοποννήσου, μεταξύ Ιόνιας ακτής και του δέλτα του ποταμού Πηνειού, σε μια ποικιλόμορφη παλέτα εδαφών όπου απλώνονται ανάμεσα από τους ορεινούς όγκους του Ερύμανθου και ακριβώς απέναντι του όρους Αίνου.

  1. Κτήμα Σπηλιόπουλου – Ματζάκουρα

Σε μια ειδυλλιακή περιοχή, στον Ματζάκουρα Ηλείας, βρίσκεται ένας μικρός αμπελώνας 5 στρέμματων, το κτήμα Σπηλιόπουλου.

Χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα και φυτεύτηκε από τον παππού της οικογένειας Σπύρο Κολόσακα.

Στις αρχές του 2000 έγινε αναμπέλωση, με βάση τις ποικιλίες ΑΣΥΡΤΙΚΟ και ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ, από τον συνεχιστή και εγγονό του, Σπύρο Σπηλιόπουλο.

Από αυτές τις ποικιλίες προέρχεται το ξηρό λευκό κρασί ΞΥΛΟΚΑΡΠΙΑ. Οι συνεχιστές του αμπελώνα, εμπνεύστηκαν το όνομα του κρασιού από μια έκφραση που συνήθιζε να λέει ο παππούς Σπύρος “Φέτος θα έχουμε ξυλοκαρπιά”, θέλοντας να δηλώσει ότι την χρονιά που θα ερχόταν το αμπέλι θα είχε πολύ καρπό.

https://www.instagram.com/xylokarpia
  1. Αμπελώνες Μπερτσάτου – Σκουροχώρι

Οι Αμπελώνες της οικογένειας Κ. Μπερτσάτου, βρίσκονται στη Δυτική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Σκουροχώρι, Ηλείας. Απαρτίζονται από 40 στρέμματα γεμάτα με ποικιλίες σταφυλιών που αφηγούνται ιστορίες από τη γη μας.

“Από το 2016 έχουμε μπει στον κόσμο της επαγγελματικής οινοποίησης, συνεργαζόμενοι με το Κτήμα Μερκούρη για να δημιουργήσουμε τη «Φειά» – έναν φρέσκο, λευκό, ξηρό οίνο που αναδεικνύει την δροσιστική πανδαισία των ποικιλιών Chardonnay, Albarinho και Φιλέρι σε ένα απολαυστικό, με φρουτώδη χαρακτήρα κρασί.

Το 2019, προσθέσαμε στη συλλογή μας την ροζέ ετικέτα «Φειά», η οποία συνδυάζει Cabernet Sauvignon και Φιλέρι, προσφέροντας μια αρωματική εμπειρία με νότες κόκκινων φρούτων.

Η ιστορία μας πηγάζει από το παρελθόν, με τη «Φειά» να φέρει το όνομα του αρχαίου λιμανιού της Ηλείας. Σας περιμένουμε να γευτείτε την ιστορία και την παράδοσή μας στο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ν. Ηλείας!”

  1. Ποτοποιία Μυλωνά – Πύργος

Η ποτοποιία Μυλωνά έχει τις ρίζες της στο 1903. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, που εδώ και έναν αιώνα ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της, την αξιοπιστία και την διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου.

Έχει κερδίσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1931 χρυσό βραβείο για το ούζο της και το 1933 στην ίδια έκθεση χρυσό επίσης βραβείο για το κονιάκ της. Σήμερα η τέταρτη γενιά της οικογένειας Μυλωνά συνδυάζοντας την πολύτιμη εμπειρία με την γνώση συνεχίζει με μεράκι την παράδοση.

Όπως αναφέρει ο κ. Παντελής Μυλωνάς “Τα προϊόντα μας βασίζονται στις παραδοσιακές συνταγές και είναι προσαρμοσμένα  στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις. Ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους ποιότητα, την  εκλεκτή γεύση τους αλλά και τους ιδιαίτερους και αρμονικά ισορροπημένους οργανοληπτικούς χαρακτήρες τους. Παράγουμε το ούζο №62, το τσίπουρο Μυλωνά χωρίς γλυκάνισο, δεκατρείς διαφορετικές γεύσεις ηδύποτων μεταξύ των οποίων έχουν εξέχουσα θέση τα: Κανέλλα & Γαρύφαλλό, Μαστίχα Χίου και Ρόδι, αλκοολούχο ποτό τύπου Brandy με εμπορική ονομασία Special Μυλωνά και Raisin Brandy. Επίσης από τον Αύγουστο του 2022 παράγουμε Vodka, Gin και αλκοολούχο ποτό Ρούμι”.

Η Ποτοποιία Μυλωνά δραστηριοποιείται κυρίως στη χονδρική πώληση ξεπερνώντας τα όρια της τοπικής αγοράς. Επίσης λαμβάνει συμμετοχή σε εκθέσεις τοπικού αλλά και Πανελλαδικού επιπέδου.

“Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το παραδοσιακό στοιχείο, την αγνότητα των υλικών, το σεβασμό και την ευθύνη  απέναντι στον καταναλωτή – συνάνθρωπό μας, συνδυάζοντας τα με την εξέλιξη και τον επιστημονικό εξοπλισμό. Για την Ποτοποιία Μυλωνά κάθε βήμα είναι  μία καινούρια πρόκληση, μία νέα αρχή!”

👉Περισσότερες πληροφορίες: https://milonas-spirits.gr/

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds

ILIAKANEA

This will close in 20 seconds