4ο Συνέδριο «Επί Γης»: Παρόντες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ. Πτωχός και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε Κυρ. Μπαμπασίδης
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες γα τη διεξαγωγή του 4ου Αγροτικού Συνεδρίου – Έκθεσης «Επί Γης», που διοργανώνει η εφημερίδα Πατρίς στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Aldemar Olympian Village» στη Σκαφιδιά Ηλείας, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με επιστημονικό συνεργάτη το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Το συνέδριο αποτελεί κορυφαίο αγροτικό γεγονός για ολόκληρη τη χώρα και έχουν κληθεί να συμμετέχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες και πολιτικοί ανάμεσα στους οποίους και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην ενότητα για την «Ενεργειακή αξιοποίηση και την κυκλική οικονομία στον Πρωτογενή τομέα». Παρών στις εργασίες του συνεδρίου θα είναι και ο Κυριάκος Μπαμπασίδης, Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), οποίος θα μιλήσει στην ενότητα σχετικά με τα «Χρηματοδοτικά εργαλεία για σύγχρονες & καινοτόμες επιχειρήσεις στον Πρωτογενή Τομέα».
Με στόχο την κατάρτιση των αγροτών
Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των αγροτών μας γύρω από νέες μεθόδους και πρακτικές καλλιέργειας ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη οικονομία πόρων, η διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος, η εξασφάλιση μεγαλύτερης παραγωγής και η άριστη ποιότητα των προϊόντων. Η χώρα μας με τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες και τις απέραντες εκτάσεις που διαθέτει, μπορεί και επιβάλλεται να συμπεριληφθεί στις κορυφαίες περιφέρειες της Ευρώπης, με το «Επί Γης» να γίνεται το «διαβατήριο» για την επίτευξη αυτού του σκοπού, τόσο στην ελληνική, όσο και την Ευρωπαϊκή Αγροτική Κοινότητα.
Στη θεματολογία και η καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών
Η ατζέντα των θεμάτων του 4ου «Επί Γης» αγκαλιάζει ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο της χώρας με ειδική αναφορά στο θέμα «H συμβολή των γηγενών ποικιλιών και των άγριων συγγενών των καλλιεργούμενων φυτών στην αντιμετώπιση των προκλήσεων από την κλιματική αλλαγή στην γεωργία και τη διατήρηση της επισιτιστικής ασφάλειας», οι «Προοπτικές ανάπτυξης της ελαιοκαλλιέργειας. – Η ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα και τον κόσμο – Παρούσα κατάσταση και προοπτικές», η «Επεξεργασία και Μεταποίηση, Προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας» και οι «Εναλλακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού».
Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι «Η καλλιέργεια της Φράουλας στην Ελλάδα, «Νέες Προκλήσεις και Προοπτικές ανάπτυξης, μέσω της γενετικής βελτίωσης», «Οι Θερμο- κηπιακές Καλλιέργειες», η «Εξέλιξη της Γαλακτοπαραγωγής και της Ζωικής Παραγωγής», ο «Κλάδος της Αλιείας και της Ιχθυοκαλλιέργειας», η «Ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας μέσω των τοπικών προϊόντων και η προώθησή τους μέσω του Αγροτουρισμού», η «Ενεργειακή Αξιοποίηση, η «Κυκλική Οικονομία στον Πρωτογενή τομέα», οι «Καινοτόμες Τεχνολογίες στις Καλλιέργειες», η «Διαχείριση των υδάτινων πόρων» και άλλα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την Αγροτική Οικονομία.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.