Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant boll
auto moto news gr logo

Αλήθειες για τον Διαβαθμιδικό Ερύμανθο και την διακοπή υδροδότησης

antonakopoulos takis

Ο πρώην δήμαρχος Πύργου, κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με παρέμβασή του τοποθετείται για το ζήτημα του Διαβαθμιδικού Ερυμάνθου και την πρόσφατη τριήμερη διακοπή υδροδότησης στον Δήμο Πύργου. Στο κείμενό του παραθέτει 15 σημεία κριτικής και προτάσεων, ζητώντας σαφείς απαντήσεις από τη δημοτική αρχή και κατάλληλες πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση των προβλημάτων.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο του κ. Αντωνακόπουλου:

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟ και ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

1ον. Η δημοτική αρχή Πύργου πάντα είχε τον πρώτο λόγο για τα τεκταινόμενα στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, που φέρει κατάλληλο νερό από το διυλιστήριο στον Ερύμανθο, στην πόλη και τα χωριά του δήμου Πύργου. Ο Δήμος Πύργου είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ στον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο και ο μεγαλύτερος χρηματοδότης. Επίσης ο Δήμος Πύργου εκπροσωπείται με ΤΡΕΙΣ δημοτικούς συμβούλους στο Διοικητικό Συμβούλιο. Άρα δεν νομιμοποιείται κανένας δήμαρχος να παίζει τον ρόλο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ στην λειτουργία του κεντρικού αγωγού.

2ον. Όσοι έχουν διοικήσει τον δήμο τα τελευταία είκοσι χρόνια, τουλάχιστον έχουν ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ με τον χρόνο που διοίκησαν. Ο κ. Καννής 2006–2014 ήταν μόνιμος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Παναγόπουλος Βασίλειος ήταν μόνιμος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ήταν ουσιαστικά η διοίκηση στον δήμο Πύργου. Άρα έχουν ιστορική ευθύνη σημαντική για την κατάσταση του έργου.

3ον. Γιατί σήμερα απαντά για το πρωτοφανές πρόβλημα της τριήμερης διακοπής ύδρευσης στον δήμο Πύργου, ο κ. Καννής και όχι ο κ. Λιακόπουλος?? Γιατί σωστά, όπως πάντα, η ομαλή λειτουργία του έργου ύδρευσης ουσιαστικά είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια.

4ον. Παρακαλούμε να μας απαντήσετε ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΕΞΑΕΡΩΤΕΣ – αποσυμπιεστές έγιναν ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ επί των ημερών σας? Είστε περίπου δύο χρόνια δημοτική αρχή. Εμείς στην προβληματική θητεία μας, λόγω κορονοϊού, λόγω απλής αναλογικής, λόγω Εφιαλτών, ΣΥΝΤΗΡΗΣΑΜΕ ΠΕΝΤΕ εξαερωτές, που ήταν καθοριστικοί για την ομαλή λειτουργία του έργου, με κόστος 20.000 ευρώ. Δείξτε μας τα παραστατικά της δικής σας παρέμβασης.

5ον. Γιατί καταργήσατε την σύμβαση με ειδικό εργολάβο που είχαμε συνάψει για συνεχή και άμεση αποκατάσταση των βλαβών??? Τελικά καθυστερημένα τον ίδιο εργολάβο φωνάξατε να διορθώσει την βλάβη.

6ον. Γιατί ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΤΕ εβδομάδες να αποκαταστήσετε την πρώτη βλάβη, ενώ πολλοί κάτοικοι της γύρω από αυτήν περιοχής διαμαρτύρονταν? Ακόμα και τις ημέρες της διακοπής επώνυμα πολίτες και όχι τρολ, έγραφαν στο διαδίκτυο για την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της δημοτικής αρχής να επιδιορθώσει την βλάβη. Το ίδιο πράξατε και πέρυσι. Από αρχές Ιουλίου 2004, υπήρχε μεγάλη διαρροή στον κεντρικό αγωγό στο ύψος της κοινότητας Βασιλακίου, δημοσιεύσαμε το θέμα, το φέραμε δημοτικό συμβούλιο, αλλά εσείς το διορθώσατε μέσα Σεπτεμβρίου. Το ίδιο πράξατε και φέτος.

7ον. Με τι ΠΑΡΟΧΗ στο ύψος του διυλιστηρίου δουλεύει το σύστημα το καλοκαίρι?? Λόγω πρώιμης βλάβης τον Ιούλιο για να αντιρροπήσετε την τεράστια απώλεια του επεξεργασμένου νερού δουλεύετε το σύστημα στο ΤΕΡΜΑ. Έτσι καταπονείται επιπλέον ο αγωγός και παρουσιάζει βλάβες.

8ον. Σας προτείνουμε να αναθέσετε σε πραγματογνώμονα την έρευνα και τον έλεγχο της καταλληλότητας της μελέτης, της τήρησης αυτής κατά την κατασκευή του έργου, καθώς και σωστής λειτουργίας του έργου.

9ον. Μας ενημερώνετε ότι αναγκαστήκατε να εκτελέσετε τον διαγωνισμό για εξεύρεση εργολάβου λειτουργίας μέσω απευθείας ανάθεσης. Λέτε ότι φταίνε οι υπηρεσίες, που δεν οργάνωσαν έγκαιρα τον διαγωνισμό. Δώσατε γραπτή εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου περί προτεραιότητας εκτέλεσης του διαγωνισμού ή σφυρίζατε αδιάφορα??? Τελικά πετύχατε οι 400.000 ευρώ τον χρόνο να γίνουν 480.000 ευρώ, για την ίδια λειτουργία του εργοστασίου. Και ω του θαύματος μέσω διαγωνισμού που οργάνωσε η ιδιωτική εταιρεία προέκυψε ο ίδιος εργολάβος που λειτουργούσε το έργο. Πάντως και οι δύο ιδιωτικοί φορείς είναι αξιόπιστοι.

10ον. Γιατί δεν διαψεύσατε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κοροβέση για όσα σας εγκαλεί??

11ον. Γιατί δεν διαψεύσατε τον πρώην πρόεδρο του Διαβαθμιδικού κ. Κοτσώνη, για όσα σας εγκαλεί??

12ον. Γιατί ως παράταξη το πρώτο που κάνατε όταν αναλάβατε την διοίκηση του Διαβαθμιδικού ήταν να εγκρίνετε αμοιβή του προέδρου?? Δεν το ζήτησε ο σημερινός πρόεδρος, αλλά το θεσπίσατε ως σύλλογος ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΩΝ, που είστε για ώρα ανάγκης!!

13ον. Όταν πανηγυρίζατε μετά την ανάδειξη του ίδιου εργολάβου στο διυλιστήριο, με 80.000 ευρώ παραπάνω τον χρόνο, παράλληλα περίχαρης δηλώνατε ότι υπάρχει αξιόπιστη και ασφαλής λειτουργία του αγωγού. Όπως και η δική σας ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!!

14ον. Να σας θυμίσω ακόμα την παρέμβασή μας με δημιουργία φυσικού φίλτρου στην είσοδο του νερού από τον Ερύμανθο στο διυλιστήριο, κόστους 300.000 ευρώ από την ΠΕΡ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ.

15ον. Σας καλώ να ορίσετε ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, που θα συλλέξει στοιχεία, θα λάβει την έκθεση του πραγματογνώμονα και θα εκδώσει εκτιμήσεις και προτάσεις για το προβληματικό πλέον έργο.

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

futurekids20242

This will close in 20 seconds