Ανανέωση της εντολής του Προεδρείου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής
Ανανέωση της εντολής του Προεδρείου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής
Επανεξελέγη για 10η φορά Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής η Δ. Αυγερινοπούλου
Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2025
Για 10η φορά και με μεγάλη πλειοψηφία επανεξελέγη Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ.. Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, η επανεκλογή της συνοδεύεται αυτοδικαίως και από την ανάληψη της Προεδρίας της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, ενός οργάνου με κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας.
Το Προεδρείο της Επιτροπής Περιβάλλοντος με Α’ Αντιπρόεδρο τον κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη και Β’ Αντιπρόεδρο την κα. Βέττα Καλλιόπη ανανέωσε την εντολή του και για την τρέχουσα Σύνοδο, ενώ ήδη έχουν οριστεί από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τα μέλη που θα συμμετάσχουν στο έργο της Επιτροπής.
Αντικείμενο της Επιτροπής, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, είναι η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της κατάστασης του περιβάλλοντος στη χώρα και των συνεπειών των διαφόρων δράσεων επ’ αυτού. Η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, η οποία απαρτίζεται από 31 Βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, θα εξετάσει το αμέσως επόμενο διάστημα πλειάδα θεμάτων που αφορούν το αντικείμενό της, καθώς λαμβάνει αναφορές πολιτών, ακροάσεις Υπουργών, αλλά και προτάσεις των μελών της.
Το έργο της Επιτροπής Περιβάλλοντος τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε σημαντικό, καθώς άνοιξε τις πύλες της και για τους πολίτες, ενώ ανέδειξε για πρώτη φορά περιβαλλοντικά ζητήματα που δεν είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τον δημόσιο διάλογο, δίνοντας βήμα στην επιστημονική κοινότητα.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, η Επιτροπή θα ψηφίσει τη θεματολογία της, στην οποία προτείνεται να εξετάσει πλειάδα νέων ζητημάτων, ενώ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τους πολίτες να υποβάλλουν τις δικές τους προτάσεις, με στόχο τη χάραξη της περιβαλλοντικής πολιτικής και την ανάληψη δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρώτο θέμα που θα τεθεί προς συζήτηση είναι ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου για το 2025.
Η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής θα εστιάσει το έργο της, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, στην παρακολούθηση, αξιολόγηση και αποτύπωση της κατάστασης των υδατικών πόρων της χώρας, με έμφαση στην ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση του πόσιμου ύδατος.
Τέλος, τόσο η Επιτροπή Περιβάλλοντος όσο και η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων καλωσορίζουν διαχρονικά την υποβολή αναφορών από τους πολίτες και καλούν για την υποβολή θεμάτων, ώστε να εξετάζονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σημαντικές περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους και για την τιμή να με επανεκλέξουν Πρόεδρο της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Τα ζητήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε, από την προστασία και την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων μας έως την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, μας αφορούν όλους, καθώς επηρεάζουν άμεσα την ισορροπία των χερσαίων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων και, μέσω αυτών, την υγεία μας, την ποιότητα της ζωής μας, τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών μας και την ευημερία των επόμενων γενεών.»
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.








Ακολούθησε τα Ηλειακά Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








