Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpantounasbb
auto moto news gr logo
agroikaneadd

Ανατροπή με τον καιρό: Έρχονται χιόνια και παγετός – Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

soos xionodromiko

Για νέα «ψυχρή εισβολή» ετοιμάζεται η χώρα μας, προς το «φώτο φίνις» του Ιανουαρίου, καθώς αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις και παγετός, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Μέχρι την 25η Ιανουαρίου, ο καιρός αναμένεται να είναι σχετικά ήπιος, με διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι θερμοκρασίες, όμως, θα παραμείνουν χαμηλές, κυρίως τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Οι Αλκυονίδες ημέρες φέρνουν ηλιόλουστο ουρανό, αλλά η αίσθηση του κρύου δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι υπάρχει υψηλή πιθανότητα καθόδου ψυχρών αερίων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη προς την Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα του μήνα. Αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα και αυξημένος κίνδυνος παγετού.

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, σημείωσε ότι αν κατέβει το ψυχρό κύμα προς την χώρα μας, «θα φέρει εκπλήξεις που ο χειμώνας κρύβει πάντα στο τσεπάκι του».

Ο Γιάννης Καλλιάνος, επίσης, προειδοποίησε ότι, παρά τις πιθανές «Αλκυονίδες» ημέρες με ηλιοφάνεια, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν, συνοδευόμενες από πυκνές ομίχλες σε κλειστές λεκάνες και περιοχές με υψηλή υγρασία.

Καιρός: Ηλιόλουστη Κυριακή, βροχές στα δυτικά από αύριο (19/01)

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα αναμένεται αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, Αναστασία Τυράσκη. Ωστόσο, τη Δευτέρα θα αρχίσει να αλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς προβλέπονται βροχές στα δυτικά, οι οποίες την Τρίτη και την Τετάρτη θα επεκταθούν, κυρίως στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο.

Αναλυτικά, την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγα μόνο σύννεφα το πρωί στην Εύβοια και την Κρήτη. Αραιές νεφώσεις αναμένονται στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει στα βόρεια έως 12℃ με 14℃, στην υπόλοιπη χώρα έως 15℃ με 18℃, στα νότια τοπικά έως 19℃. Όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί τοπικά στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, θα πέσει υπό το μηδέν.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 6℃ έως 16℃.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 2℃ έως 13℃.

Συνεντεύξεις 18/01/2025
Aυτή είναι η μоρφή καρκίνoυ που πάσχεı ο Αλέξης Κούγιας – Αποκάλυψε όλη την αλήθεια ο ίδιος
Διάφορα 18/01/2025
Γιατί όλοι βάζουν χυμό λεμονιού στο πλυντήριο ρούχων – Το κόλπο που έγινε viral

Τη Δευτέρα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Το βράδυ στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι, στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου σε αντίστοιχα επίπεδα.

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos