Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant antonoauto
auto moto news gr logo

Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλη Γραφάκο

Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλη Γραφάκο

Παρεμβάσεις για αποκατάσταση περιβάλλοντος και την εξέλιξη των έργων βιολογικών καθαρισμών, η απομάκρυνση δεματοποιημένων σκουπιδιών και η πρόσθετη πίστωση για τον χώρο των Κονιδέικων, η αναβάθμιση της Μονάδας στην Τριανταφυλλιά και οι στόχοι για τα ανακυκλώσιμα”

Βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα που επικεντρώνονται κυρίως στην διαχείριση απορριμμάτων συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχε ο τ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλη Γραφάκο.

Ένα από αυτά τα ζητήματα, επίκαιρο αυτή την περίοδο με το οποίο ο κ. Γραφάκος ασχολείται και παρακολουθεί, είναι η μεταφορά των δεματοποιημένων σκουπιδιών από το Ποτόκι του Δήμου Πύργου αλλά και η αποκατάσταση του χώρου δίπλα από τον ποταμό Αλφειό.

Χαρακτηρίστηκε έτσι, σημαντικό βήμα η χρηματοδότηση που ήδη έχει εγκριθεί για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και να μπορεί να «αναπνεύσει» η περιοχή κλείνοντας μια μεγάλη πληγή που εξακολουθεί να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι παρόμοια πίστωση για μεταφορά απορριμμάτων και από τα Κονιδέικα του Δήμου Ήλιδας έχει παράλληλα εξασφαλιστεί, ενώ όπως έγινε γνωστό στην συγκεκριμένη συνάντηση δρομολογείται να προχωρήσει η μεταφορά αλλά και η αποκατάσταση και για την περιοχή των Κονιδείκων και η προστασία του περιβάλλοντος.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

Στο μεταξύ όπως ο κ. Γραφάκος ενημέρωσε τον κ. Νικολακόπουλο έχουν αναπτυχθεί πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων με σκοπό να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες στον τομέα της ανακύκλωσης.

Με την αναβάθμιση αυτή θα επιτευχθεί η κάλυψη όλου του Νομού για τα ανακυκλώσιμα ενώ με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν αντιστοίχως και οι ποσότητες οι οποίες προορίζονται για τον ΧΥΤΥ. Ένα μικρό επίσης ποσοστό που θα διαχωρίζεται με τα παραπάνω θα μπει στην διαδικασία της καύσης, που θα γίνεται σε άλλη περιοχή.

Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλη Γραφάκο

ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ιδιαιτέρως σημαντικό ήταν ωστόσο και το θέμα της σχεδίασης και του προγραμματισμού διαχείρισης των λυμάτων και μάλιστα για ολόκληρη την Ήλεία με σοβαρά έργα στην βάση των βιολογικών καθαρισμών.
Να σημειωθεί εδώ ότι βρίσκονται σε λειτουργία οι βιολογικοί στον Πύργο, στα Κρέστενα, στα Λεχαινά και στην Αμαλιάδα, ενώ έχει συμβασιοποιηθεί προσφάτως όπως είναι γνωστό, μεγάλο έργο για την περιοχή της Βάρδας που ήταν βασικό αίτημα δεκαετιών στην συγκεκριμένη ΔΈ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Από εκεί και πέρα για την Αρχαία Ολυμπία έχει υπογραφεί από τον περασμένο Δεκέμβριο η κατασκευή σχετικού έργου ύψους 4.115.445 ευρώ με χρηματοδότηση προβλεπόμενη από το πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΉΣ». Υπάρχει ακόμη και η σύμβαση για την κατασκευή αποχέτευσης λυμάτων του Πελοπίου και κεντρικού αποχετευτικού αγωγού με σύνδεση στον βιολογικό καθαρισμό.

Στην Ζαχάρω επίσης έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αναβάθμισης βιολογικού βρίσκεται στις διαδικασίες που έχουν σχέση με τη NATURA και ακολούθως θα εξετασθεί η δυνατότητα εξασφάλισης των 7.000. 000 ευρώ πιθανότατα μέσω του ΠΈΠ

Για τον Δήμο Πηνειού δρομολογείται και είναι σε αναμονή προσφορών το έργο σύνδεσης της πόλης του Βαρθολομιού με τον κοινό βιολογικό Γαστούνης – Βαρθολομιού ύψους 3.000.000 ευρώ όπως και η ορθολογική λειτουργία του δικτύου με την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης τέλος, προχωρά με ποσό 3.630.000 νέο έργο που αφορά την σύνδεση της περιοχής Νέας Μανωλάδας με το μεγάλο έργο του βιολογικού της Βάρδας.

Τέλος, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της αναγνώρισης του επιδόματος επικινδυνότητας για τους εργαζόμενους στις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων – θέμα για το οποίο είχε καταθέσει και ανάλογη κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Ολα τα παραπάνω όπως τόνισε ο Ήλείος βουλευτής είναι κρίσιμα και σοβαρά γιατί αφορούν στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων του τόπου μας, ενώ δείχνουν την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση της ανάγκη για ένα καλύτερο και προστατευμένο περιβάλλον με παρεμβάσεις που πέραν των άλλων απαιτούν και γενναίες χρηματοδοτήσεις.

Ή κυβέρνηση συνέχισε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με τέτοιας σημασίας έργα λύνοντας προβλήματα και διευθετώντας εκκρεμότητες που υπήρχαν επί πολλά χρόνια.

Έυχαρίστησε τέλος τον κ. Γραφάκο με τον οποίο ο ίδιος έχει διαρκή συνεργασία και επικοινωνία και για το προσωπικό του ενδιαφέρον, ζητώντας να βρίσκεται πάντα κοντά στο Νομό και τους Δήμους μας για την διευκόλυνση της προοδευτικής εξέλιξης αυτών των έργων

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos