Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpantounasbb
auto moto news gr logo
agroikaneadd

 Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025

F35

Ινδία και Κατάρ στον «Ηνίοχο 2025»

Όλο και πιο εξοικειωμένοι οι Έλληνες πιλότοι με το «αόρατο» F-35, δείτε βίντεο – Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025

Τα αποτελέσματα της άσκησης «Ramstein Flag 2024» αποτυπώνουν τη σταδιακή εξοικείωση των ελληνικών πληρωμάτων με ένα κατεξοχήν στρατηγικό όπλο, όπως το F-35

Όλο και πιο εξοικειωμένοι με το «αόρατο» F-35 οι Έλληνες - Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025

Προβολή στο μέλλον της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελεί η συνεκπαίδευση στα μαχητικά αεροσκάφη F-35 και F16V, καθώς τα αποτελέσματα της άσκησης «Ramstein Flag 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο στην Ελλάδα, αποτυπώνουν τη σταδιακή εξοικείωση των ελληνικών πληρωμάτων με ένα κατεξοχήν στρατηγικό όπλο, όπως το F-35.

Η πρώτη άσκηση επί ευρωπαϊκού εδάφους έλαβε χώρα στην Ανδραβίδα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο όπου θα εκκινήσουν εντός του 2026 τα απαραίτητα έργα, προκειμένου να φιλοξενήσουν προοδευτικά τα ελληνικά F-35. Σε μια εξαιρετικά περίπλοκη πτήση, ωστόσο, στη διάρκεια της άσκησης, μαχητικά F-35 και F16V συμμετείχαν σε μια συνδυασμένη αποστολή, «επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα και το κοινό πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων», σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

Πέρα από τον απόλυτο συντονισμό και την ακρίβεια των πιλότων, η συνεκπαίδευσή τους στο έδαφος και στον αέρα τους έφερε πιο κοντά τους Έλληνες χειριστές στις επιχειρησιακές δυνατότητες του «αόρατου» F-35, το οποίο αναμένεται να εισάγει την Πολεμική Αεροπορία σε μια νέα εποχή ανάλυσης δεδομένων εν πτήση, λόγω του όγκου και της επεξεργασίας των πληροφοριών που λαμβάνει, μέσα από πολλούς αισθητήρες.

Ταυτόχρονα, επί τρεις εβδομάδες, στις οποίες εξελίχθηκε η άσκηση, οι αποστολές των χωρών συνεργάστηκαν στενά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες πιλότοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σειρά επιχειρήσεων των F-35, αλλά και να μοιραστούν σκέψεις τους γύρω από ζητήματα συντήρησης και λειτουργίας του αεροσκάφους, λαμβάνοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Combined PhotoEX Mission as part of the “Ramstein Flag 24” Exercise
Όλο και πιο εξοικειωμένοι οι Έλληνες πιλότοι με το «αόρατο» F-35, δείτε βίντεο - Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025
Όλο και πιο εξοικειωμένοι οι Έλληνες πιλότοι με το «αόρατο» F-35, δείτε βίντεο - Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025
Όλο και πιο εξοικειωμένοι οι Έλληνες πιλότοι με το «αόρατο» F-35, δείτε βίντεο - Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025
Όλο και πιο εξοικειωμένοι οι Έλληνες πιλότοι με το «αόρατο» F-35, δείτε βίντεο - Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025
Όλο και πιο εξοικειωμένοι οι Έλληνες πιλότοι με το «αόρατο» F-35, δείτε βίντεο - Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025

Ινδία και Κατάρ στον «Ηνίοχο 2025»

Σημειωτέον ότι η επόμενη άσκηση «Ramstein Flag 2025» θα λάβει χώρα από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τις 11 Απριλίου στην Ολλανδία, με την συμμετοχή ελληνικών μαχητικών F16V, ενώ θα υπάρξει εκ νέου συμμετέχουν Συμμαχικών F35, στον απόηχο της συνεκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο στην Ανδραβίδα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες ημέρες η άσκηση «Ηνίοχος 25», με την συμμετοχή να περιγράφεται ήδη ως αξιοσημείωτη, καθώς εκτός από τις συμμετοχές χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, θα υπάρξει συμμετοχή από την Ινδία, το Κατάρ και άλλες χώρες.

Στο ευρωπαϊκό club των F-35

Πέρα από την κοινή εκπαίδευση, η προοπτική της απόκτησης του μαχητικού πέμπτης γενιάς από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχε ως αποτέλεσμα την συμμετοχή της Ελλάδας στο «European F-35 Air Chiefs Meeting», όπου η Αθήνα συμμετέχει για πρώτη φορά ως χρήστης του προγράμματος.

Όλο και πιο εξοικειωμένοι οι Έλληνες πιλότοι με το «αόρατο» F-35, δείτε βίντεο - Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025

Στη διάρκεια της σύσκεψης στην Αεροπορική Βάση Amendola στην Ιταλία, συζητήθηκαν εξειδικευμένα θέματα που αφορούν στη συντήρηση και την υποστήριξη των F-35, καθώς και στην εκπαίδευση του προσωπικού στον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Η επίσημη πρώτη της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κλαμπ των χωρών που κατέχουν μαχητικά αεροσκάφη F-35 αποτυπώθηκε με τα χρώματα της γαλανόλευκης στο λογότυπο του κλαμπ, όσο και στην ατζέντα της συνάντησης, στην οποία παρών ήταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Δείτε βίντεο:  Όλο και πιο εξοικειωμένοι οι Έλληνες με το «αόρατο» F-35 – Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025

Όλο και πιο εξοικειωμένοι με το «αόρατο» F-35 οι Έλληνες - Αντίστροφη μέτρηση για τον Ηνίοχο 2025

protothema,yp

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos