Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpantounassketo
georgiou kritikos 3x10 pasxa
devve 3x10 pasxa 2023 copy

Απόδοση τιμών στους πεσόντες στη Μάχη του Πύργου (3/04/1821)

488545995 122208771506177802 4335906066453011990 n

Ο Δήμος τίμησε τους ήρωες που έπεσαν στη Μάχη του Πύργου στις 3 Απριλίου του 1821 και θυσιάστηκαν για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, με μία σειρά εκδηλώσεων μνήμης.

Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε αρχιερατική δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Πύργου, Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου συνεπικουρούμενου από ιερείς της περιοχής.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αναπληρωτής Δημάρχου Πύργου κ Νώντας Κυριαζής ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Αποδίδουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Πυργιώτες αγωνιστές της επανάστασης του 1821 και σε αυτούς που έλαβαν μέρος στην μάχη αυτή κατά των κατακτητών. Σήμερα 3 Απριλίου γιορτάζουμε την άρνηση των επαναστατημένων Πυργίων να παραδοθούν και να προσκυνήσουν τους Τούρκους. Υποκλινόμαστε με σεβασμό στο θάρρος και στην ανδρεία τους. Διδασκόμαστε από το παράδειγμά τους. Η πίστη τους στο Θεό και η δίψα τους για ελευθερία είχαν μεγαλύτερη αξία ακόμα και από την ίδια τους τη ζωή. Τιμή και Δόξα στους αγωνιστές της Μάχης του Πύργου».

Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη» στην κεντρική πλατεία του Πύργου από τον Δήμαρχο κ Ευστάθιο Καννή και τον Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ Συνταγματάρχη κ. Βασίλη Κοσμίδη. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Παραβρέθηκαν, εκτός των προαναφερόμενων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Δημήτρης Μεσσαλάς, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Νίκος Θεοδώρου και Παιδείας κ. Θεόδωρος Κόρδας, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Λάκης Αθανασόπουλος και η πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, οι Πρόεδροι των Δ.Ε. Πύργου κα. Αθηνά Κρεστενίτη και Αγίου Ιωάννη κ. Γιώργος Βασιλόπουλος.

Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστας Νικολούτσος, ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, οι Πρόεδροι των Αποστράτων Στρατού κ. Αθανάσιος Τσιγκρέλης και του Παραρτήματος Ηλείας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού κ. Ζώης Υφαντής, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας κ Παναγιώτης Μπόμπορης καθώς επίσης και εκπρόσωποι βουλευτών της Ηλείας, φορέων και συλλόγων.

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos