Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpantounasbb
auto moto news gr logo
agroikaneadd

Δ/νση Π.Ε. Ηλείας: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο με θέμα «Το Σκάκι στο σχολείο»

image 28 10

Η Δ/νση Π.Ε. Ηλείας, Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα: «Το Σκάκι στο σχολείο». Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου Σχολείων, με τίτλο: «Παίζω και μαθαίνω στη σκακιέρα», σε συνεργασία με τους Σκακιστικούς φορείς Ν. Ηλείας και επιμορφωτή τον κ. Σιγούρο Μιχαήλ, τον οποίο θερμά ευχαριστούμε για την ευγενική του προσφορά. Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου υλοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025, και ώρα 6-8 μ.μ., στο φιλόξενο χώρο της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου και θα συνεχιστεί την Τρίτη 1 Απριλίου 2025 και την Τρίτη 8 Απριλίου 2025, τις ίδιες ώρες.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στις τεχνικές, μεθόδους και στρατηγικές που σχετίζονται με το σκάκι ώστε να τις εφαρμόσουν στις τάξεις τους. Οι συμμετέχοντες επίσης έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να μοιραστούν ιδέες.

Το Σεμινάριο παρακολουθούν εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο Τοπικό Δίκτυο σχολείων με τίτλο: «Παίζω και μαθαίνω στη σκακιέρα», αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το σκάκι ως παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μέσο στο σχολείο τους.

Το σκάκι έχει πλέον το χώρο και το χρόνο του μέσα στο σχολείο, τόσο μέσω των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς, όσο και μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με δυο εκπαιδευτικά προγράμματα που εγκρίθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και αναρτήθηκαν στο Θεματικό Άξονα «Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία – STEM – Ρομποτική» ως εξής:

Α. «Σκάκι και φαντασία», για μαθητές/-τριες Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου

Β. «Σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγικής και Μαθηματικών, ένα παιχνίδι για όλους!»« για μαθητές/-τριες Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεων Δημοτικού σχολείου.

Έτσι οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στο σχολείο τους το σκάκι και τους κανόνες του, αλλά και να ενισχύσουν δεξιότητες συνεργασίας, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με την ομάδα.

Στο σεμινάριο τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία που έχει το σκάκι για τα παιδιά, καθώς παίζει ρόλο στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και τα βοηθά να καλλιεργήσουν και να ενισχύσουν δεξιότητες όπως η μνήμη, η συγκέντρωση, η παρατηρητικότητα και η φαντασία.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ο Δ/ντής Π.Ε. Ηλείας

Ηλιοπούλου Ευγενία Δρ. Ανδρέας Καρατζάς

image 28 10
investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds