
Daily Mail: Όλα τα κατά καιρούς σενάρια που ακούστηκαν για την υγεία του Πούτιν

Ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε πως ο πόλεμος σύντομα θα τελειώσει επειδή είναι θέμα χρόνου ο θάνατος του Βλαντίμιρ Πούτιν, όμως το Κρεμλίνο διαψεύδει σε όλους τους τόνους. Συμπτώματα πάντως έχουν καταγραφεί.
Οι εικασίες σχετικά με την υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν δίνουν και παίρνουν μετά τη δήλωση του Ζελένσκι ότι ο Ρώσος πρόεδρος «θα πεθάνει σύντομα».
Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας φήμες ότι ο 72χρονος Πούτιν παλεύει με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος και η νόσος του Πάρκινσον. Ενδείξεις προς αυτό το σενάριο είναι το τρέμουλο των άκρων
και τα κάπως πρησμένα μέρη στο πρόσωπό του.
Η Daily Mail κάνει λόγο για κόκκινα μάτια και ένα περίεργο μόλωπα στο χέρι του καθώς και ένα σημάδι στο λαιμό του πριν μερικά χρόνια που ίσως παραπέμπει σε εγχείρηση για θεραπεία καρκίνου στο θυροειδή. Σε άλλες στιγμές, ο Πούτιν έχει υπάρξει ασταθής, με τα πόδια του να λυγίζουν, ενώ υπάρχουν επίσης μαρτυρίες που τον εμφανίζουν να κρατά ένα τραπέζι και να χτυπά το πόδι του. Το σενάριο ο Πούτιν να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον έχει υποστηρίξει ένας πρώην αρχηγός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018 τριβει το μάτι του/Pool photo via AP
To 2022, το κανάλι στο Telegram General SVR που παρουσιάζεται να έχει επαφές με τους σωματοφύλακες του Πούτιν, ανέφερε πως ο Ρώσος Πρόεδρος λερώθηκε λόγω ανεξέλεγκτης κένωσης αφού έπεσε από μία σκάλα αεροπλάνου, με το σύμπτωμα αυτό να οφείλεται σε σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα.
Διαψεύδει κατηγορηματικά το Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο έχει κατηγορηματικά όλα αυτά τα σενάρια. Συνεχίζει να υποστηρίζει πως ο Ρώσος ηγέτης είναι σε φόρμα. Ο ίδιος ο Πούτιν συνέχισε τις προσπάθειές του να προβάλει μια εικόνα ισχυρού άνδρα παρά την εμφανώς γερασμένη εικόνα του.
Τον περασμένο Οκτώβριο, η Μόσχα αναγκάστηκε να εκδώσει βιαστικά μια δήλωση που αρνείται ότι ο Πούτιν έχει προβλήματα υγείας, αφού παραδέχτηκε on camera ότι υποβαλλόταν σε τακτικές εξετάσεις σε κορυφαίο νοσοκομείο της Μόσχας.
Ήταν μία προγραμματισμένη τηλεοπτική εμφάνιση μαζί με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, για να παροτρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί κατά της γρίπης. Εκεί ο Πούτιν είχε πει: «Οι γιατροί στο Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο, όπου υποβάλλομαι σε κάθε είδους τακτικές εξετάσεις, συνιστούν επίσης να εμβολιάζομαι με φάρμακα εγχώριας παραγωγής»
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επέμεινε ότι ο Πούτιν «δεν έχει προβλήματα υγείας», καθώς τόνισε ότι οι επισκέψεις του σε ένα νοσοκομείο γνωστό ως Κλινική του Κρεμλίνου ήταν για ελέγχους ρουτίνας. Η δήλωση αυτή προκάλεσε αμέσως εικασίες για την υγεία του που έσπευσε να ελέγξει το Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Εννοούσε τις συνήθεις ιατρικές εξετάσεις».
Εκτιμήσεις για μικρό προσδόκιμο ζωής
Όμως τον Νοέμβριο, σε κάποια πλάνα φάνηκαν τα πόδια του Πούτιν να συσπώνται ανεξέλεγκτα σε μια δημόσια εκδήλωση εν μέσω φημών ότι πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.
Πέρυσι, ο πρώην επικεφαλής της MI6 Σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ, διατύπωσε την άποψη ότι ο Πούτιν «μάλλον» πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον. Ήταν επικεφαλής της Βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών όταν ο Πούτιν ανέβηκε στην εξουσία το 2000 και είπε στο LBC ότι οι επαφές του πιστεύουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είχε την ασθένεια, η οποία μπορεί να επηρεάσει σοβαρά το προσδόκιμο ζωής.
Τον Μάιο του 2022, μηνύματα που διέρρευσαν από έναν αξιωματικό της FSB – της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας – ανέφεραν ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν είχε «περισσότερα από δύο έως τρία χρόνια» για να ζήσει.
Ο ισχυρισμός προέκυψε ως μέρος ενός μυστικού μηνύματος από τον συγκεκριμένο Ρώσο πράκτορα στον φυγόδικο και πρώην πράκτορα της FSB Μπόρις Καρπίτσκοφ και παρέπεμπε σε μία «σοβαρή μορφή καρκίνου που εξελίσσεται γρήγορα», καθώς επίσης μιλούσε και για σταδιακή απώλεια της όρασης.
Στο μήνυμα ο εν λόγω αξιωματικός έλεγε πως ο Πούτιν αρνείται να φορέσει γυαλιά για να μην περάσει μήνυμα αδυναμίας και πως επιτίθεται στους υφισταμένους του με «ανεξέλεγκτη μανία».
Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ο αρχηγός πληροφοριών της Ουκρανίας, στρατηγός Κιρίλο Μπουντάνοφ είπε πως κατάσκοποι του Κιέβου που διείσδυσαν στο Κρεμλίνο βρήκαν πως ο Πούτιν πάσχει από πολλαπλές «βαριές» ασθένειες. «Ο Πούτιν δεν έχει μεγάλη ζωή μπροστά του», είπε ο Μπουντάνοφ, εκτιμώντας ότι θα επιζούσε μόνο δύο χρόνια το πολύ.
Οι ισχυρισμοί αναφέρονταν σε ένα περιστατικό κατά το οποίο ο Πούτιν φέρεται να βουλιάζει στην καρέκλα του, κρατώντας πάλι το τραπέζι και να μπερδεύει τα λόγια του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον τότε υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού.
Πηγή: iefimerida.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.