
Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Κορυφαίες εκδηλώσεις στην «καρδιά» του Αυγούστου – Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στις 09/08 σε Επικούριο και Ελεωνόρα Ζουγανέλη στις 17/08 στα Κρέστενα, με δωρεάν είσοδο

Επικούριος Απόλλωνας και Κρέστενα θα βρεθούν στο επίκεντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου στην Ηλεία, με δύο σημαντικές συναυλίες που διοργανώσει ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες θεατές από την ευρύτερη περιοχή.
Αρχικά στις 9 Αυγούστου στο παγκόσμιο μνημείο της UNESCO θα δοθεί συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με αφορμή και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου συνθέτη.
Αναφορικά με την πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων επισημάνθηκε ότι Δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος επιδιώκει να αποτελέσει πεποίθηση για όλη την Ηλεία ότι ο Ναός που είναι παγκόσμιο μνημείο, έχει ταυτιστεί με την περιοχή της Ανδρίτσαινας.
Ακόμα αναφέρθηκε πως ο κ. Μπαλιούκος έκρινε ότι πρέπει να γίνει μια εκδήλωση που είναι απαραίτητη και συνάδει με το μέγεθος του Ναού και με όλο το περιβάλλον του, επιλέχτηκε μάλιστα η ημέρα που θα φωτίζει η πανσέληνος τον Αρχαιολογικό χώρο του Επικούριου Απόλλωνα, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και την ΠΕΔ. Δυτικής Ελλάδας.
Τη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” στον Επικούριο θα πλαισιώνουν οι ερμηνευτές Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Πάνος Πετράκης, Λουκία Βαλάση και Άγγελος Θεοδωράκης (εγγονός Μίκη Θεοδωράκη).
Ώρα έναρξης της συναυλίας θα είναι στις 21:30, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, ενώ το σύνθημα που ήδη κυριαρχεί είναι πως «θα είμαστε εκεί…».
Κυριαρχεί η Ελεωνόρα
Με έντονο ενδιαφέρον εξάλλου αναμένεται και η συναυλία της δημοφιλούς τραγουδίστριας Ελεωνόρας Ζουγανέλη την Κυριακή 17 Αυγούστου και ώρα 21:30, στο χώρο της πρ. Γιορτής Σταφίδας Κρεστένων.
Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, για πολλά χρόνια τώρα στην Κρέστενα γίνονται επιτυχημένες εκδηλώσεις, έτσι και φέτος με πρωτοβουλία του Δήμαρχου επιλέχτηκε να έλθει ένα πρόσωπο που κυριαρχεί στις ημέρες μας, κυρίως όσον αφορά το ποιοτικό τραγούδι που είναι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.
Η Ελεωνόρα με ανεβασμένη διάθεση, νέο ήχο pop electronica,παραμένει πιστή στην ροκιά, αλλά και στους λαϊκούς δρόμους που σταθερά περπατάει και με ανεβασμένη, ξέγνοιαστη διάθεση έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο συναυλιακό καλοκαίρι.
Τολμηρή, δοκιμάζει και δοκιμάζεται στην τέχνη της, χωρίς να φοβάται τις αλλαγές, αντιθέτως τις αναζητά και υπόσχεται να μας παρασύρει σε μια μοναδική εκρηκτική μουσική βραδιά γεμάτη τραγούδια που ερμηνεύει με πάθος.
Αλλά-ΖΩ” λέει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη!
Γιατί το “αλλάζω” εμπεριέχει το “ζω”, εμπεριέχει τη μαγεία της ζωής μέσα από τις εναλλαγές της.
Με νέα μπάντα υπό την καθοδήγηση του μουσικού Ευριπίδη Ζεμενίδη, τον οποίο ξανασυναντά μετά από δέκα χρόνια, αλλά και νέα τραγούδια, η Ελεονώρα κάνει πάρτυ παρέα με τη διασκέδαση και την επιτυχία.
Τα νέα τραγούδια της Ελεωνόρας Ζουγανέλη κυκλοφορούν σε όλες τις streaming πλατφόρμες από την Panik Records.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Μουσικοί:
Ευριπίδης Ζεμενίδης: Ενορχηστρώσεις & κιθάρες
Νίκος Γύρας: Μπουζούκι, ούτι, ακουστική κιθάρα
Αλέξανδρος Δημόπουλος: Πλήκτρα
Βαχάν Γκαλστιάν: Πνευστά
Γιώργος Πουλιάσης: Τύμπανα
Χάρης Χαραλάμπους: Μπάσο
Φωνητικά: Ιωάννα Μόρφη & Μαργαρίτα Παπαδημητρίου
Ηχοληψία: Γιάννης Λαμπρόπουλος & Νίκος Παππάς
Σχεδιασμός φώτων: Μαρία Βενετάκη
Social Media Eleonora Zouganeli: Β²Square Content Creation & Digital Marketing
Επιμέλεια προγράμματος: Λήδα Ρουμάνη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Επικοινωνία: Ελένη Τώρου
Παραγωγή: Solar Productions – https://solarproductions.gr/

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.