Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant antonoauto 1
tzamalis2
anthoulis 2x5 new

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας ο δήμαρχος Αριστείδης Παναγιωτόπουλος ενημερώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη με τον υφυπουργό Παιδείας για ίδρυση Πανεπιστημιακής σχολής στην Ηλεία καθώς “Δεν προσκλήθηκε ο Ισίδωρος Κούβελος, εταίρος στο μνημόνιο συνεργασίας”

panagiotopoulos aristeidis

«Σύσκεψη για το θέμα δημιουργίας Τμήματος Ολυμπιακών Σπουδών στην Ηλεία»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Έλαβα την πρόσκληση της Βουλεύτριας Ηλείας, κυρίας Αυγερινοπούλου, να συμμετάσχω στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, υπό την προεδρία σας, σχετικά με τη δημιουργία Τμήματος Ολυμπιακών Σπουδών στην Ηλεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

.Θα ήθελα, κατ’ αρχάς, να εκφράσω τις ευχές μου για κάθε επιτυχία στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε με στόχο την ανάδειξη της Ολυμπίας και την προώθηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους μέσω της επανένταξης της Ηλείας στον χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κάθε τέτοια προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ θεσμικών, ακαδημαϊκών και αυτοδιοικητικών φορέων είναι καλοδεχούμενη και σημαντική.

Πληροφορήθηκα όμως από τον Διευθυντή της Δ.Ο.Α πως αντίστοιχη πρόσκληση δεν έχει σταλθεί, προκειμένου να παραστεί στην συνάντηση ο Πρώην Πρόεδρος της Δ.Ο.Α και νυν Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε κ. Ισίδωρος Κούβελος και ως εκ τούτου θα απουσιάζει από την συνάντηση. Επειδή, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχουμε υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας την 22-01-2024 με σκοπό την ίδρυση Σχολής στην Αρχαία Ολυμπία με αντικείμενο τις Ολυμπιακές Σπουδές, ως μια επιπλέον σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, έχουν δε εκπονηθεί οι απαραίτητες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της νέας σχολής και έχει συσταθεί ειδική επιτροπή μελέτης από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Δ.Ο.Α.

Επειδή, πέραν των ως άνω αναφερομένων η κοινή αυτή πρωτοβουλία έχει ήδη παραγάγει συγκεκριμένα αποτελέσματα, καθώς έχουν παραχωρηθεί για τον λόγο αυτό στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας δύο Ξενοδοχεία (Απόλλων και Ξένιος Ζευς) προκειμένου να αποτελέσουν εστίες παιδείας και πολιτισμού και έχει διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συνεργασίας

.Επειδή, με βάση τη συνεργασία αυτή και τη θεσμική συνέχεια που επιδιώκουμε, εκτιμώ ότι βρισκόμαστε σε στάδιο πιο ώριμο από εκείνο που πρόκειται να συζητηθεί στην επικείμενη σύσκεψη. Για λόγους συνέπειας και αξιοπιστίας, θεωρώ σκόπιμο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέσα από το υφιστάμενο σχήμα συνεργασίας των φορέων που έχουν ήδη υπογράψει το σχετικό Μνημόνιο, διατηρώντας ενότητα στόχων και κατεύθυνσης. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι στεκόμαστε αντιπαραθετικά απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία — αντιθέτως, θεωρούμε κάθε ενδιαφέρον και κινητοποίηση προς την ίδια κατεύθυνση απολύτως θετική.

Για τους παραπάνω λόγους όμως, δεν θα μπορέσω να παραστώ στη συγκεκριμένη σύσκεψη, παραμένοντας ωστόσο στη διάθεσή σας για κάθε μορφή επικοινωνίας και συνεργασίας, όποτε το κρίνετε σκόπιμο, ώστε να σας ενημερώσω αναλυτικά για την πορεία του έργου και να διερευνήσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos