Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

kak ntoa pasxa
topintzis plaiso
georgiou kritikos 3x10 pasxa

Δήμος Πύργου: Με επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Μνήμης για την επέτειο της Μάχης του Πύργου, την 3η Απριλίου 1821

image 9 77

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Απριλίου 2026 ο Αγώνας Δρόμου Μνήμης που έχει καθιερωθεί από τον Δήμο Πύργου στο πλαίσιο της ιστορικής επετείου της Μάχης του Πύργου, την 3η Απριλίου 1821.

Ο αγώνας είχε αρχικά προγραμματιστεί για ανήμερα της επετείου, όμως οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή του την π. Παρασκευή.

Οι συμμετέχοντες, στην πλειοψηφία τους μαθητές, με αφετηρία την πλατεία Μεταξά στα Χαλικιάτικα, διέσχισαν την Ερμού και μέσω της οδού Κολοκοτρώνη έφθασαν στην κεντρική πλατεία του Πύργου όπου ήταν ο τερματισμός του αγώνα.

Ο αναπληρωτής Δημάρχου, Νώντας Κυριαζής, κατά την υποδοχή των συμμετεχόντων, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει αυτή η πρωτοβουλία στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης για ένα τόσο σπουδαίο γεγονός, το οποίο συνέβαλε στην αποτροπή κατάληψης της πόλης του Πύργου από τους τουρκαλβανούς Λαλαίους αλλά και στην αποδυνάμωση της ισχύος τους, αφήνοντας μια παρακαταθήκη ελευθερίας που οφείλουμε να τιμούμε και να μεταδίδουμε στις επόμενες γενιές.

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια από τον κ. Κυριαζή και τον παριστάμενο Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πύργου, Δημήτρη Τζουανόπουλο. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα κινητοποιήθηκε και το Τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

epim pasxa 26

This will close in 20 seconds