Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpantounasbb
24sportlong
agrotikanealong

Διονύσης Καλαματιανός για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας: «Προσβολή για τον θεσμό»

kalamatianosdion

ΔΙΟΝΥΣΗΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ

tselepistudio photo 1

.Διονύσης Καλαματιανός για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας: «Προσβολή για τον θεσμό»

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να εργαλειοποιήσει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, για εξυπηρέτηση εσωκομματικών διευθετήσεων.Η υπερψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία ενός μονοκομματικού Προέδρου προσβάλλει τον θεσμό.

FREDRICK ALMA
like us on facebook logo iliakanea

Ο κ. Τασούλας δεν στηρίχτηκε από κανένα άλλο κόμμα και αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να συνθέσει και να συμβολίσει την ενότητα. Το αντίθετο, μάλιστα.

Από την αρχή της διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κινήθηκε με θεσμικό τρόπο. Επιδίωξε τις συνθέσεις, ώστε να υπάρξει υποψηφιότητα πραγματικά ενωτική, υψηλού κύρους και ευρύτερης αποδοχής.

Γι’ αυτό προτείναμε την κα Λόυκα Κατσέλη. Μια πολιτικό, οικονομολόγο και ακαδημαϊκή, με σπουδαία διαδρομή, ήθος και αρχές. Αποδεδειγμένα, ήταν μια υποψηφιότητα που μπορούσε να ενώσει, έχοντας θετικότατο κοινωνικό αποτύπωμα.

Μπορεί οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να ολοκληρώθηκαν, η δύσκολη, όμως, πραγματικότητα παραμένει για τους πολίτες. Και έχει ιδιαίτερη σημασία η στάση που θα έχει ο κ. Τασούλας -πλέον ως ανώτατος εκπρόσωπος της πολιτείας και όχι ως γαλάζιο κομματικό στέλεχος- στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία: την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης, τη συσσώρευση χρεών, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα των Τεμπών, τις προσβολές στο κράτος δικαίου και στη δημοκρατία.

Εμείς συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να εκπροσωπήσουμε και να υπερασπιστούμε την κοινωνία που υποφέρει από τις πολιτικές της κυβέρνησης. Επιμένουμε στην άμεση υποβολή πρότασης δυσπιστίας, ώστε να αναγκαστεί να έρθει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός και να απολογηθεί για τα δεινά που βιώνουν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες στην καθημερινότητά τους. Να λογοδοτήσει για το έγκλημα των Τεμπών και το σχέδιο συγκάλυψής του.

Η απαίτηση της κοινωνίας για φως, δημοκρατία, δικαιοσύνη, διαφάνεια και οξυγόνο παντού, είναι ηχηρή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανταποκρίνεται σε αυτή την κοινωνική επιταγή και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos