
Δύο Παρατηρήσεις για την Δημοτική αρχή, η οποία οδεύει από την μία επιτυχία στην άλλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Δ.Ε.ΚΑ
Δύο Παρατηρήσεις για την Δημοτική αρχή, η οποία οδεύει από την μία επιτυχία στην άλλη:
Α) Είχαμε τονίσει από την πρώτη χρονική στιγμή που έγινε γνωστό, ότι η Δημοτική Αρχή, εν αγνοία της πιστεύουμε, κατάφερε να χάσει κεκτημένα χρόνων και πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα (1/3 των εσόδων) που προέρχονται από τον λιμένα Κατακόλου (τέλος κρουαζιέρας). Μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, θα διαμοιράζεται πλέον ισόποσα μεταξύ του Δήμου Πύργου και του Δήμου Αρχαία Ολυμπίας. Η απάντηση του Δημάρχου και των συνεργατών του στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι θα γίνουν νομικές ενέργειες από την πλευρά του Δήμου μας, ώστε να μην χαθεί κανένα έσοδο από τον Δήμο. Δυστυχώς μέχρι τώρα, από ό,τι διαφαίνεται, χάθηκε και αυτή η μάχη, η οποία δεν έπρεπε καν να υπάρχει, αφού ορισμένα θέματα είναι αυτονόητα. Δυστυχώς αποτύχατε έως στιγμής και σε αυτό το θέμα.
Β) Το γεγονός ότι τόσο με δικιά της ευθύνη αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης έχουμε φτάσει στο μέσο του καλοκαιριού και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό προκειμένου να έρθουν τουρίστες εντός της πόλης του Πύργου. Οι επιχειρήσεις της πόλης μας ασφυκτιούν οικονομικά και δεν τους ενδιαφέρουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια ορισμένων κυρίων, καθώς για αυτούς είναι θέμα επιβίωσης. Άμεσα και με νομιμότητα και ισονομία να ξεκινήσει η μεταφορά των τουριστών στην πόλη είτε αυτή γίνεται με κόκκινα, πράσινα, κίτρινα ή πολύχρωμα λεωφορεία. Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα. Επιπλέον, το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των τουριστών που έρχονται στο λιμένα Κατακόλου, μεταφέρονται οργανωμένα σε όμορο Δήμο και σε επιχειρήσεις αυτού (και δεν ομιλούμε για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας), δείχνει την παντελή έλλειψη οργανωμένης τουριστικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, η οποία θυμήθηκε μετά από ενάμιση χρόνο διοίκησης να προβεί σε τουριστικό σχεδιασμό καθώς επίσης και την παντελή έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας της με τις τοπικές επιχειρήσεις. Το ανωτέρω επηρεάζει και την τοπική αγορά της πόλης του Πύργου, αλλά και της τοπικής Κοινότητας Κατακόλου. Είναι προφανές ότι δεν έχει γίνει σωστά και αποτελεσματικά καμία ενέργεια για την διαφήμιση των περιοχών του Δήμου μας, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλες περιοχές – το αντίθετο μάλιστα.
Υ.Γ.: Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να μάθουν οι δημότες και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αν και πόσα χρήματα θα εισπράξει (ή αν εισέπραξε), ο Δήμος Πύργου από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την διαχείριση των απορριμμάτων που έκανε ο Δήμος μας για τα απορρίμματα των πολιτών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, την εποχή δημαρχίας του κυρίου Παρασκευόπουλου με βάση την σύμβαση που είχε πραγματοποιηθεί. Θυμίζουμε ότι η τότε Δημοτική Αρχή στην οποία συμμετείχε ο κύριος Δήμαρχος, δεν είχε διεκδικήσει τα χρήματα που προβλέπονταν από την σύμβαση.
Ο επικεφαλής της Παράταξης Δ.Ε.ΚΑ
Μπέλτσος Διονύσιος του Ιωάννη
Διπλ. Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.