Ενίσχυση 300.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ για τους αγροτικούς δρόμους στον δήμο Ήλιδας
Με το ποσό των 300.000 ευρώ επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ο δήμος Ήλιδας, για να υλοποιήσει έργα αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αμαλιάδας και της Πηνείας.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος, η απώλεια βλάστησης στις αγροτοδασικές εκτάσεις είχε ως αποτέλεσμα, μετά τις βροχοπτώσεις, να προκληθούν πλημμύρες, κατολισθήσεις και σοβαρές διαβρώσεις στο αγροτικό και δημοτικό οδικό δίκτυο. «Με τους πόρους αυτούς θα αποκατασταθούν τμήματα του αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου που υπέστησαν διάβρωση, καθιζήσεις και απώλεια επιφανειακών υλικών στις Δημοτικές Κοινότητες Γερακίου, Περιστερίου, Χαβαρίου, Κρυονερίου, στην Κοινότητα Μαζαρακίου και στον οικισμό Βάλμη», ανέφερε.
Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν αποκατάσταση βατότητας, καθαρισμούς και διαμορφώσεις οδών, ανακατασκευή φθαρμένων τμημάτων και αντιμετώπιση διαβρώσεων. Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.








Ακολούθησε τα Ηλειακά Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









