Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant antonoauto
auto moto news gr logo

«Επαναφορά, ενίσχυση διατάξεων και ρυθμίσεων αλλά και αύξηση επιδομάτων για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες ή/και σπάνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους»

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Την επαναφορά και ενίσχυση κρίσιμων κοινωνικών και συνταξιοδοτικών διατάξεων και ρυθμίσεων για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες ή/και σπάνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους ζητά η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων με επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέσω της επιστολής αιτείται την υιοθέτηση νομοθετικών παρεμβάσεων που θα επαναφέρουν, θα ενισχύσουν και θα διασφαλίσουν την αξιοπρεπή τους διαβίωση.

Όπως είναι γνωστό, κατά την περίοδο των μνημονίων και των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών, ανεστάλησαν ή καταργήθηκαν μία σειρά από διατάξεις που συνιστούσαν βασικούς πυλώνες κοινωνικής στήριξης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως η δυνατότητα συνταξιοδότησης των γονέων ή συζύγων ατόμων με βαριά αναπηρία (Π.Α 80%) με 25ετία, η δυνατότητα συνταξιοδότησης των ίδιων των ατόμων με αναπηρία (με ποσοστό 67% και άνω) με 25ετία, χωρίς να χρειάζεται η αύξηση του ποσοστού αναπηρίας, αλλά και η καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), που λειτουργούσε ως κρίσιμη ενίσχυση για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων τονίζει ότι οι εν λόγω διατάξεις δεν αποτελούσαν προνόμια, αλλά ελάχιστες πράξεις κοινωνικής δικαιοσύνης και αναγνώρισης προς τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους που ζουν υπό ιδιαίτερες συνθήκες και καθημερινές προκλήσεις. Πλέον είναι  δίκαιο και κοινωνικά επιβεβλημένο να επανεξεταστεί η επαναφορά τους.

Τέλος, είναι να ανάγκη η Πολιτεία να εστιάσει και σε άλλα ζητήματα που παραμένουν άλυτα και χρήζουν άμεσης παρέμβασής της, όπως είναι η ουσιαστική αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ καθώς και των αναπηρικών συντάξεων και η πλήρης ενοποίηση όλων των συνταξιοδοτικών ταμείων υπό τον e- ΕΦΚΑ, με την υιοθέτηση ενιαίου κανονισμού και παροχών.

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

odeio olympion resital pianou

This will close in 20 seconds