
Επιτυχία σημείωσε η Εμποροπανήγυρη στον Βάραγκα

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλη την Πελοπόννησο πραγματοποιήθηκε η Εμποροπανήγυρη στον Βάραγκα, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύργου και τη Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ, το διήμερο 22–23 Σεπτεμβρίου.
Έναρξη και Εγκαίνια
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου με τον εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη, όπου χοροστάτησε ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα, πανοσιολογιότατος π. Ιερώνυμος. Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος τέλεσε τα εγκαίνια στον ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό χώρο.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής τόνισε ότι το πανηγύρι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και των εθίμων της περιοχής, υπογραμμίζοντας πως η δημοτική αρχή στηρίζει τον θεσμό ως σημαντικό πολιτιστικό γεγονός.
Παράδοση και Ψυχαγωγία
Η παιδαγωγός Ιωάννα Τζουανοπούλου μίλησε για την ιστορική και κοινωνική σημασία του πανηγυριού, ενώ οι χορευτικοί σύλλογοι Γουμέρου και Λανθίου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Η πρώτη μέρα έκλεισε με λαϊκό γλέντι, όπου τραγούδησαν οι Πέννυ Ζαχαροπούλου, Χρήστος Κοκκώνης και Αντώνης Λαζανάς.
Λήξη με μουσικό πρόγραμμα
Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν οι Άγγελος Σπυρόπουλος, Κώστας Τσαρούχας, Πάνος Βαβίλης και Ειρήνη Λαγούδη.
Με το σύνθημα «Στηρίζουμε την τοπική οικονομία, κρατάμε ζωντανή την παράδοση!», η φετινή εμποροπανήγυρη απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παραμένει ένας ζωντανός θεσμός για την περιοχή.







Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.