
Φωτιά τώρα στην Αχαΐα: Ζωσμένος από τις φλόγες ο ΧΥΤΑ Πάτρας – Τι φοβούνται οι αρχές – Συνεχίζεται η μάχη της πυρόσβεσης – Προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης

Με ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και προσπάθειες από επίγειες δυνάμεις επιχειρείται να ελεγχθεί η πυρκαγιά που απειλεί τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο χώρος υγειονομικής ταφής είναι ζωσμένος από τις φλόγες. Εκεί βρίσκεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου Πατρέων, απορριμματοφόρα, βυτιοφόρα, αποθήκες και άλλες υποδομές. Στον έμφορτο ΧΥΤΑ, όπου παράγεται μεθάνιο, όλα αυτά δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν συνεχώς, αλλά στα Συχαινά η ένταση των ανέμων και το ανάγλυφο της περιοχής, σε συνδυασμό με τις υψηλές θεροκρασίες, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.
Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Βούντενη, οικισμό με μόνιμες κατοικίες, ενώτο πρωί κινδύνευαν σπίτια ακόμα και σε περιαστικές περιοχές της Πάτρας, στις παρυφές της πόλης.
Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που απείλησε τη νύχτα την Κάτω Αχαΐα. Μόνο μικρά μέτωπα από αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Πάτρας.
Στη βιομηχανική ζώνη της Πάτρας έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών, ενώ απαγορεύεται η διέλευση από το πάρκο για λόγους ασφαλείας.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σε ισχύ παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, καθώς κλειστό είναι και σήμερα τμήμα της περιμετρικής οδού της Πάτρας. Όσοι κινούνται με κατεύθυνση από Αθήνα προς Δυτική Αχαΐα και Ηλεία θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το οδικό δίκτυο στο κέντρο της πόλης ή να κινηθούν μέσω του του κόμβου Εγλυκάδας.
Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις περιοχές Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα που δοκιμάστηκαν από την πυρκαγιά στη δυτική Αχαΐα.
Επίσης ο δήμος χρειάστηκε να δώσει στέγη σε 25 ανθρώπους που δε μπορούσαν να επιστρέψουν στις εστίες τους χθες το βράδυ.
Η ώρα του απολογισμού των ζημιών δεν έχει έρθει ακόμα, όμως όσο περνούν οι ώρες, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω του το πέρασμα της φωτιάς. Ενδεικτικά, σήμερα έγινε αντιληπτό ότι στις εγκαταστάσεις τoυ Τελωνείου Πατρών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 550 αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.