Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpantounasbb
24sportlong
agrotikanealong

Γαλλία: Αντιμέτωπη με κυβερνητική κρίση λόγω του κρατικού προϋπολογισμού για το 2025

france flag

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μίας ακόμη κυβερνητικής κρίσης βρίσκεται η Γαλλία, με αφορμή και πάλι το ζήτημα του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2025. Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού, που δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ανακοίνωσε ότι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός θα επικυρωθεί χωρίς να λάβει την έγκριση της Γαλλικής Εθνοσυνελευσης, δυνατότητα που του παρέχεται με βάση το άρθρο 49.3 του Συντάγματος της χώρας.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι μία χώρα όπως η Γαλλία δεν μπορεί να παραμένει χωρίς κρατικό προϋπολογισμό. Κατόπιν αυτού θεωρείται βέβαιο ότι το αριστερό κόμμα της Ανυπότακης Γαλλίας θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της γαλλικής κυβέρνησης, την οποία έχουν δηλώσει πως θα υπερψηφίσουν το Κομμουνιστικό κόμμα και το κόμμα των Οικολόγων, που συνεργάζονται με την Ανυπότακτη Γαλλία στο πλαίσιο του Νέου Λαϊκού Μετώπου της γαλλικής αριστεράς.Unmute

Remaining Time -0:00Fullscreen

investment red long banner

Ασαφής παραμένει ωστόσο η θέση του Σοσιαλιστικού κόμματος – του τέταρτου εταίρου στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο, όπως άλλωστε και της Ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης, χωρίς τις ψήφους των οποίων η πρόταση μομφής δεν είναι δυνατόν να εγκριθεί. Οι Γάλλοι σοσιαλιστές, που τις τελευταίες εβδομάδες είχαν εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας επί του κρατικού προϋπολογισμού, θεωρούν πως αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω της ακαμψίας του Φρανσουά Μπαϊρού, στον οποίο συν τοις άλλοις καταλογίζουν την προβολή ακροδεξιών αντιλήψεων στο μεταναστευτικό ζήτημα. Ωστόσο προσωπικότητες από τον χώρο των Γάλλων σοσιαλιστών, όπως ο πρώην πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν έχουν ταχθεί κατά της πρότασης μομφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ert

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

GIANNIKOPOULOS ELAIOTRIBIO 2X5 copy(1)

This will close in 20 seconds