
«Για 80 συνεχόμενα χρόνια μάς λένε ψέματα»: Αποτελεί αυτό το ντοκιμαντέρ απόδειξη εξωγήινης ζωής πάνω στη Γη;

Το «The Age of Disclosure», ένα νέο ντοκιμαντέρ που υποστηρίζει την ύπαρξη εξωγήινων στη Γη, προκαλεί ήδη ποικίλες αντιδράσεις.
Ένα εντυπωσιακό νέο ντοκιμαντέρ που υποστηρίζει με αποδείξεις την παρουσία εξωγήινης ζωής στη Γη και ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να αποκρύψει πληροφορίες για πιθανή εξωγήινη δραστηριότητα προκαλεί αίσθηση στο φεστιβάλ SXSW, όπου προβλήθηκε προ ημερών, αλλά και στην αμερικανική κοινή γνώμη.
Το «The Age of Disclosure» αναφέρεται στην πολυετή δραστηριότητα του Κογκρέσου και στις μαρτυρίες γύρω από την παρουσία UAP [μια μετονομασία του στιγματισμένου πλέον όρου UFO] στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας τόσο ενθουσιασμό όσο και σκεπτικισμό στο φεστιβάλ του Όστιν, στο Τέξας.
Στην ταινία, που σκηνοθέτησε ο Dan Farah, συμμετέχουν για πρώτη φορά 34 βετεράνοι του στρατού και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με άμεση γνώση ή εμπειρία με τα UAP. Όλοι οι συμμετέχοντες αποδέχονται και παραδέχονται την παρουσία εξωγήινων ιπτάμενων αντικειμένων και, για ορισμένους, εξωγήινων όντων στη Γη.
Ορισμένοι ισχυρίζονται επίσης ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει τις υποτιθέμενες πληροφορίες που αλλάζουν το παράδειγμα – μια προσπάθεια που ο επικεφαλής της ταινίας, Luis Elizondo, μέλος του κυβερνητικού Προγράμματος Αναγνώρισης Προηγμένων Αεροδιαστημικών Απειλών (AATIP), θεωρεί ως «την πιο επιτυχημένη εκστρατεία παραπληροφόρησης στην ιστορία της κυβέρνησης των ΗΠΑ», που αντιπροσωπεύει «80 χρόνια ψεύδους και εξαπάτησης ενώπιον των πολιτών της».
Το θέμα έχει αποκτήσει έως και πολιτικές διαστάσεις καθώς μια διακομματική ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο πρώην γερουσιαστής της Φλόριντα και νέος υπουργός Εξωτερικών του Τραμπ, Μάρκο Ρούμπιο, η Δημοκρατική γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Κίρστεν Γκίλιμπραντ και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Νότιας Ντακότα Μάικ Ρουντς, ζητούν ήδη περισσότερη διαφάνεια για το ζήτημα αυτό, επικαλούμενοι την προσωπική τους εμπειρία.
Όλοι οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με την ταινία, αποκαλύπτουν όσες πληροφορίες μπορούν νομίμως να δώσουν. Όπως το έθεσε το «IndieWire», το The Age of Disclosure παρουσιάζει «το πιο πειστικό επιχείρημα που μπορείτε να προβάλετε χωρίς να δείξετε τα πραγματικά στοιχεία». Αντιθέτως, ο Daniel Fienberg του «The Hollywood Reporter» το απέρριψε ως «ένα απλό ντοκιμαντέρ εκμετάλλευσης θεωριών συνωμοσίας, στο οποίο τίποτα δεν αποδεικνύεται και συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να αντικρουστεί».
«Το πιο σοβαρό ντοκιμαντέρ που έχει γίνει ποτέ για το θέμα»
«Το ντοκιμαντέρ είναι το πιο σοβαρό και τεκμηριωμένο ντοκιμαντέρ που έχει γίνει ποτέ για το θέμα αυτό» δήλωσε ένας βασικός συμμετέχων, ο Jay Stratton, αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών, άμυνας και διευθυντής της αμερικανικής κυβερνητικής ομάδας εργασίας για τα UAP.
«Πρόκειται για μια πολύ πραγματική κατάσταση και το διακύβευμα είναι απίστευτα υψηλό, και είναι σαφώς το πιο διακομματικό ζήτημα της εποχής μας – ηγέτες και από τα δύο πολιτικά κόμματα μου κατέστησαν σαφές πόσο σοβαρό είναι» δήλωσε ο Farah, παραγωγός του «Ready Player One» του Steven Spielberg και του «The Phenomenon». «Αλλά το κοινό δεν έχει ιδέα. Ο μέσος άνθρωπος είναι εντελώς στο σκοτάδι».
Πηγή: iefimerida.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.