Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

kaka tzama moto mitro
topintzis plaiso
anthoulis 2x5 new (1)

H γυναίκα του έφυγε για να ανακαλύψει τον εαυτό της…

zeygari couple fasaria tsakomos

Ζήτησε από τον άνδρα της να χωρίσουν – «Όταν της είπα ότι δεν θα πάρει όλα μου τα λεφτά, την έπιασε πανικός»

Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τον εαυτό τους μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Άλλοι χάνουν την επαφή με τον σύντροφό τους μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Κάποια στιγμή, εκείνος που κρατούσε τη σχέση, αποφασίζει να προστατεύσει τον εαυτό του.

Αυτός ο 35χρονος άνδρας λέει πως, δυστυχώς, η γυναίκα του έφυγε για να ανακαλύψει τον εαυτό της μετά τη γέννα. Από τη στιγμή εκείνη, ξεκίνησαν τα προβλήματα στον γάμο τους.

Για τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του παιδιού τους, η γυναίκα του δεν δούλευε, αφού ο μισθός της ήταν μικρότερος από το κόστος που θα είχαν για παιδική φροντίδα.

Καθώς έμενε στο σπίτι με το παιδί, η γυναίκα του ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της και πλέον έχει μια καταπληκτική καριέρα.

Μετά την αποφοίτησή της, μετακόμισαν σε μια νέα περιοχή, όπου είχε πολλές ευκαιρίες.

Η μετακόμιση είχε θετική επιρροή, καθώς βρίσκονται πιο κοντά στα μέλη της οικογένειάς τους.

Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, άρχισε να χάνει τον εαυτό της.

«Άρχισε να λέει πως ένιωθε παγιδευμένη και δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της, θέλει να ηρεμήσει και να κάνει πράγματα που της αρέσουν. ΟΚ, εντάξει,» εξήγησε.

“Μου ζήτησε να μείνουμε χώρια”

«Άρχισε να βγαίνει με τις φίλες της, εξόδους για κοκτέιλ, συναυλίες, εστιατόρια, sleepovers. Μετά ήρθαν τα τριήμερα ταξίδια στην παραλία. Όλα αυτά με τα δικά μας χρήματα, ενώ εγώ μένω σπίτι και προσέχω το παιδί.»

«Περνάνε περίπου δύο χρόνια, και απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο, γιατί,… αφιερώνει όλον της τον χρόνο στις φίλες της. Πέρυσι μου πρότεινε να μείνουμε σε διαφορετικά σπίτια, ουσιαστικά να καθορίσουμε χώρο και όρια μέσα στο σπίτι.»

Συμφώνησε, και πριν από έναν μήνα (σηματοδοτώντας ένα χρόνο από τότε που η γυναίκα του είχε αρχικά θέσει θέμα του χωρισμού), η γυναίκα του ζήτησε ξανά τη χωριστή διαβίωση.

“Δεν μ’ αγαπάει επειδή δεν τη στηρίζω”

Όμως, αυτή τη φορά η γυναίκα του θέλει κανονικό χωρισμό και όχι την “ελαφριά” εκδοχή που είχε ζητήσει παλιότερα.

Του είπε ότι δεν τον αγαπάει πια όπως εκείνος, και ότι δεν νιώθει υποστήριξη από μέρους του.

Σημαντική λεπτομέρεια: η γυναίκα του παίρνει το 80% του μισθού του για να πληρώνει λογαριασμούς και να ξοδεύει όπως θέλει, ενώ εκείνος κρατάει μόνο το 20%.

Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι η γυναίκα του ξοδεύει τα χρήματά του ασταμάτητα, αφού ο λογαριασμός τους σε τράπεζα δεν πλησιάζει καθόλου στο επίπεδο που θα έπρεπε μετά την κάλυψη όλων των εξόδων τους.

«Άρχισα να σκέφτομαι: Ξοδεύει όλα μας τα χρήματα μόνη της. Δεν μας αφιερώνει καθόλου χρόνο. Την υποστηρίζω, εκείνη κάνει ό,τι θέλει, ενώ εγώ μένω σπίτι και προσέχω το παιδί,» πρόσθεσε.

«Με αυτά κατά νου — και ήταν λίγο άβολο γιατί δεν ήθελα να φανώ οικονομικά καταπιεστικός — της είπα αυτή τη φορά ότι θα αλλάξω τον τρόπο που κατατίθενται τα χρήματα. Θα καλύπτει το 50% όλων των κοινών εξόδων μας, και το υπόλοιπο θα μένει σε μένα».

«Κι εκείνη… έπαθε πανικό! Μου φώναζε για μισή ώρα. Με κατηγόρησε, δήθεν ότι την τιμωρώ για την ειλικρίνειά της και μου είπε ότι πλέον με μισεί. Έχω άδικο που της στερώ τα χρήματά μου;». Πιστεύει ότι επιτέλους μπορεί να χαρεί τα δικά του χρήματα και να τα ξοδέψει για πράγματα που του αρέσουν, κάτι που δεν έκανε εδώ και χρόνια.

Επιπλέον, κρατώντας τα χρήματά του, ελπίζει να της δείξει ότι όλο αυτό καιρό την υποστήριζε… ενώ εκείνη απλώς εκμεταλλευόταν την καλοσύνη του.

Και φυσικά, περιμένει να χαρεί την οικονομική του ελευθερία, η οποία θα τον βοηθήσει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το δικό του μέλλον.

enikos

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

ilia nea athlitika

27-03-2026

interactive kataskeui istoselidon pyrgos