
Η 10άδα που έφερε το ΧΑ πιο κοντά στις 2.000 μονάδες

Αρκετούς συμμάχους είχε στο πλευρό της η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, στην προσπάθεια να κατακτήσει το ορόσημο των 2.000 μονάδων για πρώτη φορά έπειτα από 15 και πλέον χρόνια.

Σε επίπεδο κλαδικών δεικτών, οι τράπεζες έκλεισαν σε νέο υψηλό 10ετίας, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έπιασε τις 2.900 μονάδες -είχε να το κάνει από τον Νοέμβριο του 2009- και ο αντίστοιχος της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκανε αποφασιστικό βήμα προς τις 5.000 μονάδες, δηλαδή σε επίπεδα που έχει να δει από τον Αύγουστο του 2011.
Υπήρχαν επίσης 8+2 μετοχές που είτε έκλεισαν σε νέο πολυετές – ιστορικό ρεκόρ, είτε έφτασαν μία ανάσα μακριά από τις φετινές κορυφές τους. Σε υψηλό 10ετίας η Eurobank και η Alpha Bank, καθώς βρέθηκαν αμφότερες σε τιμές Νοεμβρίου 2015, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς χτύπησε υψηλό 4ετίας, δηλαδή σταμάτησε σε τιμή που είχε να καταγράψει από τον Απρίλιο του 2021. Ασταμάτητη δείχνει πως είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καταρρίπτοντας την αντίσταση των 21 ευρώ και έκλεισε στα 21,5 ευρώ για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2000.
Η Aktor, άγγιξε τα 6 ευρώ, κλείνοντας στα 5,99 ευρώ, που συνιστούν ρεκόρ 16ετίας (Νοέμβριος 2009). Το ιστορικό υψηλό της διεύρυνε η Jumbo, βάζοντας «πλώρη» για τα 31 ευρώ.
Παράλληλα, το 8ήμερο ράλι της Fourlis της έδωσε τη δυνατότητα να υπερβεί τα 4,5 ευρώ, κάτι που είχε να κάνει από τον Σεπτέμβριο του 2023. Νέο record high για την Profile, η οποία έκλεισε μεν στα 7,47 ευρώ, αλλά ενδοσυνεδριακά κατάφερε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 7,5 ευρώ. Και, τέλος, έχουμε δύο μετοχές που παραλίγο να ακουμπήσουν το δικό τους «ταβάνι». Η ΔΕΗ τερμάτισε χθες στα 14,66 ευρώ, ελάχιστα κάτω από το υψηλό έτους των 14,69 ευρώ, ενώ έφτασε έως τα 14,72 ευρώ στα υψηλά ημέρας.
Παρέμεινε για 9η συνεδρίαση πάνω από τα 14 ευρώ και πλέον βλέπει με αξιώσεις τα 15 ευρώ, μία τιμή που έχει να αγγίξει από τον Νοέμβριο του 2009. Αντίστοιχα, ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 3,32 ευρώ, πολύ κοντά στο ιστορικό ρεκόρ των 3,34 ευρώ που είχε σημειώσει λίγες ημέρες νωρίτερα.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.