
Η απάντηση του Γιάννη Αργυρόπουλου για το ζήτημα του νερού

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Πύργου σχετικά με τις πρόσφατες διακοπές υδροδότησης, ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου και μέλος του Δ.Σ. του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου «Ερύμανθος», Γιάννης Αργυρόπουλος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
Νερό: Ας κοιτάμε το μέλλον και όχι το παρελθόν
Θα είμαι πάντα παρών στα σοβαρά θέματα του τόπου με αυστηρή κριτική και δημιουργικές προτάσεις.
Με αφορμή την ανακοίνωση του δήμου Πύργου για τις πρόσφατες διακοπές υδροδότησης θα ήθελα να κάνω ορισμένες επισημάνσεις:
Κατ’ αρχήν χαίρομαι που η πρότασή μου για την ανάθεση σύνταξης μελέτης σε επιστημονικό φορέα που θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και θα προτείνει μόνιμες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση και αναβάθμιση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τον Ερύμανθο βρήκε ευήκοα ώτα στη Δημοτική Αρχή του Πύργου. Έστω και καθυστερημένα είναι μια θετική πρωτοβουλία την οποία θα στηρίξω όταν έρθει για ψήφιση στο Δ.Σ. του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου στο οποίο σημειωτέον είμαι απλό μέλος, χωρίς καμία απολύτως εκτελεστική αρμοδιότητα, όπως εντέχνως αφήνεται να εννοηθεί στην ανακοίνωση του δήμου. Ελπίζω ότι η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, θα εξετάσει και τη δεύτερη πρότασή μου για κατάργηση του Διαβαθμιδικού και συγχώνευση των δύο ΔΕΥΑ σ’ ένα ενιαίο φορέα που θα αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας και διαχείρισης του έργου.
Όντως υπήρξα πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου για 18 μήνες την περίοδο 2013 – 2014 με προτροπή του τότε δημάρχου Μάκη Παρασκευόπουλου, επειδή κανένα μέλος της Δημοτικής πλειοψηφίας (σ.σ. ο κ. Καννής ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) δεν αναλάμβανε την ευθύνη να σηκώσει το βάρος έναρξης λειτουργίας ενός έργου που ήταν… στον αέρα. Και φυσικά δεν ξεχνώ κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ότι με τη βοήθεια όλων των μελών του Δ.Σ. του Διαβαθμιδικού καταφέραμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες να αρχίσει να ρέει το νερό στον αγωγό και να έρχεται σταδιακά στις βρύσες των νοικοκυριών του Πύργου και των κοινοτήτων μας καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη τα έργα επέκτασης του δικτύου ύδρευσης.
[…]
Γιάννης Αργυρόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου
Μέλος Δ.Σ. Διαβαθμιδικού Συνδέσμου «Ερύμανθος»
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.