
Η ΔΕΗ ανέτρεψε τις τηλεπικοινωνιακές ισορροπίες

Χθες, το Χρηματιστήριο έδωσε μια πρώτη αποτίμηση της δυναμικής εισόδου της ΔΕΗ στο παιχνίδι των υπηρεσιών διαδικτύου μέσω οπτικών ινών.
Η μετοχή -του μέχρι σήμερα κυρίαρχου στις οπτικές ίνες- ΟΤΕ υποχώρησε -1,11% στα 17€ και η μετοχή της διεκδικήτριας μεριδίων αγοράς ΔΕΗ κέρδισε +0,66% στα 13,78€. Μέσα στη συνεδρίαση η ψαλίδα είχε ανοίξει περισσότερο.
Ανεξάρτητα από τις πρώτες βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις, είναι σίγουρο ότι το τιμολόγιο με το οποίο επιχειρεί τη διείσδυση στην αγορά των οπτικών ινών η ΔΕΗ, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και θα υποχρεώσει τους ανταγωνιστές της σε αναδίπλωση επομένως και σε αναθεώρηση των περιθωρίων κέρδους που είχαν ανακοινώσει για το 2025. Το παιχνίδι ξεκίνησε προχθές το βράδυ και θα ξεδιπλωθεί μέσα στο Φθινόπωρο, όταν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για τις μετακινήσεις συνδρομητών που θα αναζητούν καλές υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.