
«Η Ηλεία δεν θα μείνει χωρίς πανεπιστήμιο – Να παραχωρηθεί η ΣΕΤΤΗΛ στον Δήμο Πύργου»

Δυναμική παρέμβαση από τον Βουλευτή Ηλείας και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος ζητά με κοινοβουλευτική του ερώτηση την παραχώρηση του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ στον Δήμο Πύργου, με σκοπό την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής.
Ο Ηλείος βουλευτής αναδεικνύει την ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας που έχει υποστεί η Ηλεία με την κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και σημειώνει ότι η αξιοποίηση του στρατοπέδου αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την επιστροφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο. Τονίζει, μάλιστα, ότι η παραχώρηση μπορεί να γίνει άμεσα, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου, και καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.
«Η Ηλεία είναι ο μόνος νομός της Δυτικής Ελλάδας χωρίς πανεπιστήμιο – αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η πολιτεία έχει ευθύνη να αποκαταστήσει την ισορροπία και να δώσει προοπτική στον τόπο μας», τονίζει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κατρίνης.
Μιχάλης Κατρίνης:”Να παραχωρηθεί το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ στον Δήμο Πύργου προς την κατεύθυνση ίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής”

Να παραχωρηθεί το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ στον Δήμο Πύργου προς την κατεύθυνση ίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής
Την παραχώρηση στον Δήμο Πύργου του στρατοπέδου «Τχη (ΠΖ) Καραχάλιου Χρήστου», όπου φιλοξενείται εδώ και δεκαετίες η Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΤΗΛ), ζητά με κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.
Όπως αναφέρει, το στρατόπεδο που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες ΣΕΤΤΗΛ αποτελεί μια εγκατάσταση στενά συνδεδεμένη με την κοινωνική, οικονομική και πολεοδομική ταυτότητα της πόλης. Η εκπεφρασμένη πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στην παύση λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού της Δομής Δυνάμεων για την περίοδο 2024-2035, η οποία βρίσκεται ήδη σε στάδιο υλοποίησης, προκαλεί εύλογη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και τους θεσμούς της.
Ο Ηλείος βουλευτής τονίζει ότι η απόφαση αυτή έρχεται να εντείνει περαιτέρω την υποβάθμιση που υπέστη η Ηλεία με την κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του νομού και τη μεταφορά τους στην Πάτρα και το Αγρίνιο.
Επικαλούμενος σχετική επιστολή του Δήμου Πύργου προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητά την παραχώρηση κατά χρήση του στρατοπέδου και των κτηριακών του εγκαταστάσεων στον Δήμο, με στόχο την αξιοποίησή τους για τη διεκδίκηση της επανίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής στην πόλη, καθώς η Ηλεία αποτελεί σήμερα τον μοναδικό νομό της Δυτικής Ελλάδας χωρίς δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η αυτή παραχώρηση και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση κρίνεται αναγκαία για την προστασία των εγκαταστάσεων από λεηλασίες και φθορές, φαινόμενα που έχουν καταγραφεί σε πολλές περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων ανά τη χώρα.
Ο Μιχάλης Κατρίνης υπενθυμίζει ότι η δυνατότητα παραχώρησης κατά χρήση ακινήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπεται ήδη από την υφιστάμενη νομοθεσία (ν. 2745/1999) για λόγους δημοσίου συμφέροντος ή τοπικής ανάπτυξης.
Με την ερώτησή του ο Ηλείος βουλευτής καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει με σαφήνεια τι προτίθεται να κάνει σχετικά με αυτό το αίτημα. Παράλληλα, ζητά από τον υπουργό να αναφέρει πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.