Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant solymar
auto moto news gr logo

Η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου: Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την Αττική οι αδειούχοι – Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά

patralimani

Χιλιάδες αδειούχοι του Αυγούστου, αφού αντάλλαξαν ευχές για καλό μήνα, εγκαταλείπουν σταδιακά την πρωτεύουσα με κατεύθυνση κυρίως τα νησιά και τις καταγάλανες ακτές της Ελλάδας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (1/8) παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τα πλοία να αναχωρούν γεμάτα, καθώς οι πληρότητες φτάνουν το 100%. Τα δρομολόγια εκτελούνται το ένα μετά το άλλο, ενώ η ακτοπλοϊκή κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρώτο κύμα των θερινών αδειών.

Η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, είναι στο «κόκκινο» από νωρίς το πρωί.

Δείτε live πού έχει κίνηση

https://player.glomex.com/integration/1/integration.html?integrationId=40599z14k2g1nhsp&playlistId=v-dbqtlwsothpl

Ωστόσο, και ο καιρός έχει τα δικά του… σχέδια. Για σήμερα, προβλέπεται αστάθεια σε αρκετές περιοχές της χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παρότι το ξεκίνημα της ημέρας θα είναι γενικά αίθριο, κυρίως στα ηπειρωτικά, όσο περνούν οι ώρες, θα κάνουν την εμφάνισή τους παροδικές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν και θα προκαλέσουν τοπικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, φτάνοντας τοπικά έως και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), το πρωί της Παρασκευής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 31 με 33 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-08-2025

  • Στις Σποράδες και την Εύβοια παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών και βαθμιαία αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος όμως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά, και πιθανώς στα κεντρικά και βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-08-2025

  • Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, εκτός της Θράκης.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-08-2025

  • Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι αργά το βράδυ.
  • Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05-08-2025

  • Στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ήπειρο και τη Στερεά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
    Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Enikos Newsroom

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

ChatGPT Image 1 Αυγ 2025, 11 27 32 π.μ.

This will close in 20 seconds