Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant solymar
auto moto news gr logo

Ηλεία: Αγρότες καταγγέλλουν «φαγοπότι» εκατομμυρίων – Διεκδικούν λύσεις και διαφάνεια

agrotespyrgos

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΑΜΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου και ώρα 21:00 μ.μ. συνήλθαν στον Καρδαμά και στα γραφεία του Συλλόγου οι Αγροτικοί Σύλλογοι Καρδαμά, Αμαλιάδος, Παλαιοχωρίου, Γαστούνης και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, σε σύσκεψη για τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Όλο αυτό το μεγάλο φαγοπότι που έγινε στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ν.Δ., των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και της Ε.Ε. με το άθλιο καθεστώς των “τεχνικών λύσεων”. Τεράστια ποσά εκατομμυρίων ευρώ κατέληγαν στις “τσέπες” αρπαχτικών και των παρατρεχάμενών τους, τη στιγμή που όλοι εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στενάζουμε για να τα βγάλουμε πέρα και κάθε χρόνο εισπράττουμε όλο και μικρότερες επιδοτήσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους:

📍 Τετάρτη 23 Ιούλη, 10:30 το πρωί, στον ΟΠΕΚΕΠΕ Πύργου
για να διεκδικήσουμε:

  1. Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή και το πραγματικό ζωικό κεφάλαιο. Μόνο όσοι παράγουν είναι οι πραγματικοί αγροτοκτηνοτρόφοι και όχι οι ιδιοκτήτες γης.
  2. Ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τις επιδοτήσεις να μην πάει στα πρόστιμα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
  3. Τα πρόστιμα να τα πληρώσουν οι υπουργοί, οι διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα αρπαχτικά που τα «τσέπωσαν» και όσοι έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο.
  4. Απαιτούμε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων συμμετείχαν στο σκάνδαλο.
  5. Η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ και οι έλεγχοι να γίνονται δωρεάν από κρατικές υπηρεσίες.

Να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, όπως:
✅ Αφορολόγητο πετρέλαιο
✅ Μείωση του κόστους παραγωγής
✅ 7 λεπτά το αγροτικό ρεύμα
✅ ΕΛΓΑ που να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς
✅ Εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα
✅ Κάλυψη κόστους παραγωγής και λογικού κέρδους για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.


Για τον Αγροτικό Σύλλογο Καρδαμά
Ο Πρόεδρος: Σούλης Χρήστος
Ο Γραμματέας: Μητσόπουλος Σωτήρης

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos