Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

ntoas locomot scaled
kreopoleiokiritkos
zorbasx19

Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και αστάθεια έως την Πρωτοχρονιά

kakokairia vroxi

Με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσουν τα Χριστούγεννα, με τον καιρό να παραμένει στο ίδιο μοτίβο έως και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Η ανομβρία των τελευταίων ημερών διατηρείται έως και την Παρασκευή, ωστόσο από το Σαββατοκύριακο αλλάζει το σκηνικό, με βροχές που θα συνεχιστούν μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων αναμένεται κακοκαιρία φθινοπωρινού τύπου, με πολλές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Όπως επισημαίνει, βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης αναμένεται να «ξεκλειδώσει» την ατμοσφαιρική κυκλοφορία, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σειρά διαδοχικών κακοκαιριών.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ δυτικότερα και βορειότερα οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις θα λειτουργήσουν ανασταλτικά στην ανάπτυξη επικίνδυνων φαινομένων.

Η κακοκαιρία θα συνοδευτεί και από πτώση της θερμοκρασίας, λόγω ασθενούς ψυχρής εισβολής, γεγονός που ενδέχεται να ευνοήσει χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα. Σταδιακά, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου, το κρύο θα γίνεται πιο αισθητό.

Αν τα προγνωστικά στοιχεία διατηρηθούν, η Πρωτοχρονιά ενδέχεται να βρει τη χώρα με πιο καθαρά χειμωνιάτικες συνθήκες, καθώς δεν αποκλείεται τα χιόνια να κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, σηματοδοτώντας ουσιαστική αλλαγή του καιρού με την έλευση του νέου έτους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

terzisxmas25

This will close in 20 seconds