Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant boll
auto moto news gr logo

«Καλαμάτα απογειώνεται – Ηλεία καθηλωμένη στις… αφίξεις υποσχέσεων»

kalamata aerodromio

Νέο ρεκόρ αφίξεων στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας – Αύξηση 9,8% το πρώτο οκτάμηνο του 2025

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο Διεθνής Αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», καθώς το πρώτο οκτάμηνο του 2025 οι αφίξεις επιβατών σημείωσαν αύξηση 9,8% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Συνολικά, 252 χιλιάδες επιβάτες – διεθνών και εγχώριων πτήσεων αλλά και αεροταξί – διακινήθηκαν από τον αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Μόνο τον Αύγουστο, οι αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων αυξήθηκαν κατά 15,4%, με 423 πτήσεις να φέρνουν σχεδόν 32 χιλιάδες ταξιδιώτες στη Μεσσηνία.

Το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2025 πραγματοποιήθηκαν 1.607 διεθνείς πτήσεις, με 120.561 αφίξεις και 112.802 αναχωρήσεις. Η μέση διεθνής πτήση μετέφερε 145 επιβάτες, ενώ τον Αύγουστο το αντίστοιχο νούμερο ανέβηκε στους 155.

Στις εγχώριες πτήσεις, σε 345 συνδέσεις καταγράφηκαν περίπου 7.600 αφίξεις και 7.800 αναχωρήσεις. Παράλληλα, τα αεροταξί –κερδίζουν συνεχώς έδαφος– παρουσίασαν 1.561 αφίξεις και 1.503 αναχωρήσεις σε 1.003 πτήσεις.

Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το 40,8% των αφίξεων διεθνών πτήσεων προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 16,3% από τη Γερμανία και το 8,5% από την Ολλανδία, επιβεβαιώνοντας ποιες αγορές δίνουν τον παλμό του τουρισμού στη Μεσσηνία.

anamoni tourstes aerodromio

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα έρχονται λίγους μήνες πριν αναλάβει επίσημα τη διαχείριση του αεροδρομίου το νέο επενδυτικό σχήμα, το οποίο έχει θέσει ως στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

ert

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

odeio 2025

This will close in 20 seconds