Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

kaka antono mitro
topintzis plaiso
anthoulis 2x5 new (1)

Λεβέντης: «Σιδηρόδρομος για όλη την Πελοπόννησο τώρα – Η Περιφέρεια δεν μπορεί να μένει σε αναμονή»

850 1657 2

Κώστας Λεβέντης: «Πρώτα λειτουργικό τρένο για όλη την Περιφέρεια – Δεν μπορούμε να περιμένουμε 30 χρόνια»

Με ξεκάθαρη και αιχμηρή τοποθέτηση υπέρ της άμεσης επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου προς Ηλεία και Μεσσηνία, ο πρόεδρος του Επιμελητήριο Ηλείας Κώστας Λεβέντης παρενέβη δημόσια, μέσα από τηλεοπτική του εμφάνιση στο Ionian TV, θέτοντας στο επίκεντρο την ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής συνοχής και ισόρροπης ανάπτυξης.

Ο κ. Λεβέντης άσκησε έντονη κριτική στη στάση παραγόντων της Πάτρας αναφορικά με τη σύνδεση του σιδηροδρομικού άξονα με τον Πύργο και την Καλαμάτα, επισημαίνοντας ότι η Δυτική Ελλάδα οφείλει να κινηθεί με όρους περιφερειακής συνείδησης και κοινής προοπτικής.

«Η θέση μας για το τρένο είναι ξεκάθαρη: Πύργος, Καλαμάτα και Πάτρα πρέπει να συνδεθούν άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Η Ηλεία έχει στηρίξει διαχρονικά την Πάτρα. Τώρα είναι η στιγμή να αποκτήσει και η ίδια τις υποδομές που της αξίζουν. Πρώτα λειτουργικό τρένο για όλους. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε την υπογειοποίηση της Πάτρας. Αυτό σημαίνει περιφερειακή συνείδηση στην πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επισήμανσή του σχετικά με το κόστος της υπογειοποίησης της Πάτρας, τονίζοντας ότι τα κονδύλια που διεκδικούνται για το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσαν – με μικρή ενδεχομένως προσαύξηση – να διασφαλίσουν την πλήρη σιδηροδρομική σύνδεση έως την Καλαμάτα.

«Μεταξύ αυτών των δύο επιλογών έχουμε μια ξεκάθαρη θέση: να φτάσει το τρένο στην Καλαμάτα, στον Πύργο και στην Πάτρα. Δεν εναντιωνόμαστε σε κανένα αίτημα υπογειοποίησης, αρκεί πρώτα να διασφαλιστεί η λειτουργία του σιδηροδρόμου για όλη την Περιφέρεια», πρόσθεσε, δίνοντας το στίγμα μιας στρατηγικής που υπερβαίνει τοπικές λογικές και εστιάζει στη συνολική ανάπτυξη της Νότιας και Δυτικής Πελοποννήσου.

Η παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας αναμένεται να τροφοδοτήσει τον δημόσιο διάλογο γύρω από τον σχεδιασμό των μεγάλων υποδομών, με το μήνυμά του να είναι σαφές: πρώτα ισότιμη πρόσβαση και λειτουργικό δίκτυο για όλους – και έπειτα οι επιμέρους τεχνικές παρεμβάσεις.

📌 Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Λεβέντης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/reel/1226506062920306

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos