Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
locomotive gif output g3t4JV

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Mark Zuckerberg
kotsakis megalo

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι ένα από τα παιδιά-θαύματα της πληροφορικής, δημιουργός του facebook, του πιο δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Από τους πλουσιότερους ανθρώπους,με περιουσία που ξεπερνά τα 50 δισ.δολάρια, έχει αναπτύξει ένα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, μαζί με την σύζυγό του, την παιδίατρο Πρισίλα Τσαν.

Ο Μαρκ Έλιοτ Ζάκερμπεργκ γεννήθηκε στις 14 Μαίου 1984 στο Γουάιτ Πλέινς της πολιτείας της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Ντομπς Φέρι, ένα χωριό 34 χιλιόμετρα βόρεια του Μανχάταν. Μεγάλωσε με τις τρεις αδελφές του, στους κόλπους μιας οικογένειας ευκατάστατων ιατρών, ιουδαϊκού θρησκεύματος και γερμανικής καταγωγής. Ο πατέρας του ήταν οδοντίατρος και η μητέρα του ψυχίατρος.

Από μικρός εκδήλωσε ενδιαφέρον για την πληροφορική και προτού ολοκληρώσει τις δευτεροβάθμιες σπουδές του είχε ήδη πτυχίο προγραμματιστή από κολέγιο. Την ίδια περίοδο συνεργαζόταν με εταιρείες στην κατασκευή εφαρμογών και βιντεοπαιγνιδιών. Δηλαδή, την ώρα που οι συνομίληκοί του έπαιζαν παιγνίδια στον υπολογιστή τους, αυτός τα δημιουργούσε.

Το 2002, έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μετά τις σπουδές του στο πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο Φίλιπς Έξετερ Ακάντεμι. Στο ονομαστό πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης ξεκίνησε σπουδές ψυχολογίας και πληροφορικής, αν και οι γνώσεις του στο δεύτερο πεδίο ξεπερνούσαν αυτές των καθηγητών του. Στο βιογραφικό που υπέβαλε για να γίνει δεκτός στο Χάρβαρντ, ανέφερε ότι γνώριζε εβραϊκά, γαλλικά, λατινικά και αρχαία ελληνικά.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2004, από το δωμάτιο του στην φοιτητική εστία, ανέβασε στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα thefacebook.com, με σκοπό οι συμφοιτητές του να μοιράζονται πληροφορίες και φωτογραφίες. Πηγή για την έμπνευσή του αυτή ήταν το άλμπουμ με τις φωτογραφίες των αποφοίτων του σχολείου του που οι συμμαθητές του ονόμαζαν the facebook.

Μέσα σε δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του οι μισοί από τους συμφοιτητές του ήταν ήδη μέλη της νέας ιστοσελίδας, ένα καλό σημάδι για την πορεία του facebook. Οι σύνοικοι του Ντάστιν Μόσκοβιτς και Κρις Χιούζ βοήθησαν στην εξέλιξή του και τόν έπεισαν να τόν επεκτείνει και σε άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Το καλοκαίρι του 2004, οι τρεις φίλοι εγκατέστησαν το στρατηγείο τους στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας και αναζήτησαν χρηματοδότη. Δεν άργησαν να το βρουν στο πρόσωπο του 37χρονου αμερικανογερμανού Πέτερ Τιλ, ενός τολμηρού επιχειρηματία, που δεν δίσταζε να ρισκάρει και σήμερα να είναι ένας από τους βασικούς μετόχους του facebook.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Ζάκερμπεργκ αποφάσισε να μην επιστρέψει στο Χάρβαρντ και να επικεντρωθεί ψυχή τε και σώματι στην εξέλιξη του δημιουργήματός του. Θα επιστρέψει χρόνια αργότερα, στις 28 Μαίου 2017, για να παραλάβει ένα τιμητικό δίπλωμα.

Γρήγορα, το facebook ξέφυγε από τα στενά όρια της πανεπιστημιακής κοινότητας, και άρχισε να εξαπλώνεται με εκθετικούς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο. Από τον Σεπτέμβριο του 2006, έγινε προσιτό στον καθένα, ο οποίος διέθεσε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έφτιαχαν προφίλ, ανέβαζαν φωτογραφίες και βίντεο και επικοινωνούσαν με τους φίλους τους.

Την εποχή εκείνη ο Ζάκερμπεργκ απέρριψε προσφορά ύψους 1 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του facebook από την Yahoo!. Σε δηλώσεις του είχε υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να πουλήσει το δημιούργημα του σε μια μεγάλη πολυεθνική, γιατί αποστολή του ήταν να συμβάλλει με το facebook στην δημιουργία μιας ανοιχτής κοινωνίας.

Τον Απρίλιο του 2012, ο νεαρός επιχειρηματίας και οραματιστής προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιο του το ταχέως ανερχόμενο Instagram, έναντι 1 δισ. δολαρίων, που κατέβαλε στους δημιουργούς του. Στα τέλη του χρόνου οι χρήστες του facebook ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο και στο αντίστοιχο διάστημα του 2018 τα 2.3 δισεκατομμύρια.

Στην προσωπική του ζωή, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι παντρεμένος με την σχεδόν συνομίληκή του Πρισίλα Τσαν, κινεζοβιετναμέζικης καταγωγής, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Μαζί της μοιράζεται το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο.
Πηγή: SanSimera.gr

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

GIANNIKOPOULOS ELAIOTRIBIO 2X5 copy(1)

This will close in 20 seconds