Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

ntoas locomot scaled
kreopoleiokiritkos
zorbasx19

Με 35 χώρες θα διεξαχθεί η Eurovision 2026 στην Βιέννη!

image

Μόλις ανακοινώθηκε ο τελικός αριθμός των χωρών που θα λάβουν μέρος στην Eurovision 2026!

Αρνητικό ρεκόρ συμμετοχών στην Eurovision 2026!

Ο κύβος ερρίφθη και στον 70ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα φιλοξενηθεί στη Βιέννη, θα λάβουν μέρος συνολικά 35 χώρες.

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, τρεις χώρες επιστρέφουν στον διαγωνισμό, Βουλγαρία, Ρουμανία και Μολδαβία, ενώ συνολικά πέντε χώρες αποχώρησαν μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής του Ισραήλ (Ολλανδία, Ισπανία, Σλοβενία, Ισλανδία και Ιρλανδία).

Φέτος δηλαδή συμμετέχουν δύο χώρες λιγότερες, ενώ ο αριθμός των 35 χωρών είναι ο μικρότερος από τότε που θεσπίστηκε ο ημιτελικός στον διαγωνισμό (2004).  

Οι 35 χώρες οι οποίες θα δώσουν το “παρών” στην Eurovision 2026 είναι:

Αλβανία | RTSH (Albania)
Αρμενία | AMPTV (Armenia)
Αυστραλία | SBS (Australia)
Αυστρία | ORF (Austria
Αζερμπαϊτζάν | İctimai (Azerbaijan)
Βέλγιο | RTBF (Belgium)
Βουλγαρία | BNT (Bulgaria)
Κροατία | HRT (Croatia)
Κύπρος | CyBC (Cyprus)
Τσεχία | ČT (Czechia)
Δανία | DR (Denmark)
Εσθονία | ERR (Estonia)
Φινλανδία | YLE (Finland)
Γαλλία | FT (France)
Γεωργία | GPB (Georgia)
Γερμανία | ARD/SWR (Germany)
Ελλάδα | ERT (Greece)
Ισραήλ | KAN (Israel)
Ιταλία | RAI (Italy)
Λετονία
 | LSM (Latvia)
Λιθουανία | LRT (Lithuania)
Λουξεμβούργο | RTL (Luxembourg)
Μάλτα | PBS (Malta)
Μολδαβία | TRM (Moldova)
Μαυροβούνιο | RTCG (Montenegro)
Ρουμανία | TVR (Romania)
Νορβηγία | NRK (Norway)
Πολωνία | TVP (Poland)
Πορτογαλία | RTP (Portugal)
Άγιος Μαρίνος | SMRTV (San Marino)
Σερβία | RTS (Serbia)
Σουηδία | SVT (Sweden)
Ελβετία | SRG SSR (Switzerland)
Ουκρανία | Suspilne (Ukraine)
Ην Βασίλειο | BBC (United Kingdom)

image

Ο Martin Green CBE, διευθυντής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, δήλωσε:

«Καθώς ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αυτός παραμένει ένας χώρος όπου συνυπάρχουν φωνές, πολιτισμοί, γλώσσες και μουσική. Ένας χώρος όπου άνθρωποι από διαφορετικά υπόβαθρα μπορούν να δείξουν ότι σε έναν δύσκολο κόσμο είναι δυνατόν να υπάρχει ένας καλύτερος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε ξανά τo BNT (Βουλγαρία), τo TVR (Ρουμανία) και τo TRM (Μολδαβία), οι οποίες θα ενωθούν με 32 άλλους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στη Βιέννη το 2026. Η επιστροφή τους είναι μια ζωντανή υπενθύμιση της διαχρονικής δύναμης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και του τι σημαίνει πραγματικά να είμαστε ενωμένοι μέσω της μουσικής».

15 χώρες θα λάβουν μέρος στον Πρώτο ημιτελικός στις 12 Μαίου 2026 και άλλες 15 στον Δεύτερο στις 14 Μαίου 2026. Συνολικά πέντε χώρες έχουν εξασφαλίσει ήδη την συμμετοχή τους για τον Μεγάλο τελικό της 16ης Μαίου 2026: η οικοδέσποινα Αυστρία και οι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ην. Βασίλειο.

Οι τηλεθεατές όλων των χωρών που συμμετέχουν μαζί με την ψήφο από το Rest of the World και μαζί με τις κριτικές επιτροπές από τους 35 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που συμμετέχουν, θα αποφασίσουν ποιος θα κερδίσει τον 70ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η κλήρωση για να αποφασιστεί σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί κάθε τραγούδι θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026!

Πηγή: gpstomusic.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos