Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant gianniko
auto moto news gr logo

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ – Ποιοι έδωσαν εντολή στις διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ να ξεμπλοκάρουν τα ΑΦΜ που ελέγχονταν;

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Βαρύτατες καταγγελίες για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον τρόπο που λειτούργησε επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ι. Χασαπόπουλο και Β. Καραβάλτσιου.

Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί «εξυγίανσης» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει καμία εξυγίανση με τις ευρωπαϊκές αρχές, υπάρχει η έφοδος της ευρωπαϊκής εισαγγελίας η οποία αυτή τη στιγμή έχει μπει στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ελέγχει όλα αυτά τα τραγελαφικά που συνέβησαν επί της εξαετούς διακυβέρνησης Μητσοτάκη», με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται σήμερα ότι «κόβει το πρόβλημα απ’ το κεφάλι και πάει τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ», ενώ μίλησε για έναν ΟΠΕΚΕΠΕ «που έχει αλλάξει έξι διοικήσεις και πέντε υπουργούς».

Κατονόμασε τους έξι προέδρους που τοποθετήθηκαν και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν ή παραιτήθηκαν από τη διοίκηση του Οργανισμού, σημειώνοντας πως ο πρώτος μπλόκαρε 3.500 ΑΦΜ και ο δεύτερος 6.000 ΑΦΜ, προφανώς γιατί διαπίστωσαν ότι κάτι παράνομο γίνεται, και πρόσθεσε ότι «αυτά τα ΑΦΜ ξεμπλοκάρουν επί υπουργίας των κ. Βορίδη και Αυγενάκη, επί πρωθυπουργίας του κ. Μητσοτάκη, πληρώνονται κανονικά και όλα συνεχίζονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Καταγγέλλοντας «διαφθορά με υπουργική ανοχή», ο Μιχάλης Κατρίνης κάλεσε τους πρώην προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ να δηλώσουν δημοσίως ποιος τους ζήτησε να ξεμπλοκάρουν τα επίμαχα ΑΦΜ: «Σας παρακαλώ πολύ να καλέσετε τους δύο προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, που μπλόκαραν ο ένας 3.500 ΑΦΜ και ο άλλος 6.000 ΑΦΜ, να σας πουν ποιος τους έδωσε την εντολή να ξεμπλοκαριστούν και να πληρωθούν αυτά τα ΑΦΜ». «Υπάρχει μια κυβέρνηση που συγκαλύπτει σκάνδαλα, τα οποία η ευρωπαϊκή εισαγγελία ανακαλύπτει» ανέφερε, ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα η ελληνική δικαιοσύνη.

Κάνοντας λόγο για σκάνδαλο διαφθοράς, κατήγγειλε ότι «υπάρχουν υπουργοί της ΝΔ οι οποίοι απαγορεύουν στις διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ να κάνουν τους ελέγχους», ενώ «διοικήσεις διορισμένες από τη ΝΔ διώχνουν υπαλλήλους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους», αναφερόμενος στην περίπτωση της υπεύθυνης εσωτερικού ελέγχου.

Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε, «έχουμε επιβολή προστίμου 283 εκατ. ευρώ που θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι» και «επιδοτήσεις που δίνονται καθυστερημένα και κουτσουρεμένες», ενώ «κάποια στελέχη της ΝΔ απολαμβάνουν πρωτοφανούς ασυλίας».

Ο κ. Κατρίνης έθεσε ερωτήματα και για τη γεωγραφική κατανομή των επιδοτήσεων: «Γιατί τα 2/3 των επιδοτήσεων έχουν πάει στην Κρήτη; Είναι συμπτωματικό; Είναι τυχαίο ότι επί υπουργίας του κ. Αυγενάκη δόθηκε εντολή να ξεμπλοκαριστούν 6.000 ΑΦΜ και το μεγάλο κομμάτι των επιδοτήσεων είναι σε μια περιφέρεια στην οποία έχει συμφέροντα ο ίδιος;». Υπενθύμισε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ έθεσε το ζήτημα, «ο κ. Αυγενάκης βγήκε με ύφος διαπρύσιου κήρυκα να πει “πώς τολμάει το ΠΑΣΟΚ και θέτει ζήτημα ΟΠΕΚΕΠΕ;”». Και κατέληξε με νόημα: «Ας τα πει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Φαντάζομαι θα κληθεί και ο ίδιος να καταθέσει – και ελπίζω και οι εγχώριες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, κάποια στιγμή, να επιληφθούν αυτού του πολύ σοβαρού θέματος. Δεν μπορεί να μπαίνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και εδώ κάποιοι περί άλλων τυρβάζουν».

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

bollarisfr25

This will close in 20 seconds