
Μιχάλης Κατρίνης:”Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση χημειοθεραπευτικής μονάδας στην Ηλεία”

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση χημειοθεραπευτικής μονάδας στην Ηλεία
Στο μείζον ζήτημα της απουσίας υπηρεσιών προς τους ογκολογικούς ασθενείς στην Ηλεία επανέρχεται ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, με νέα ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Ηλείος βουλευτής είχε ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση για τη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας, η οποία μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητη και πλέον τονίζει την ανάγκη να γίνει τουλάχιστον το πρώτο βήμα με την ίδρυση χημειοθεραπευτικής μονάδας.
Όπως επισημαίνει, από το 2018, όταν και συνταξιοδοτήθηκε ο τελευταίος Ογκολόγος Ιατρός στο Νοσοκομείο Πύργου, δεν παρέχεται καμία υπηρεσία σε ογκολογικούς ασθενείς στην Ηλεία. Οι ασθενείς υποχρεώνονται να μετακινούνται σε νοσοκομεία άλλων νομών, κυρίως στην Πάτρα και την Αθήνα, με τεράστια ψυχολογική, σωματική και οικονομική επιβάρυνση. Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, αναγκάζονται να διακόψουν ή να καθυστερήσουν τις θεραπείες τους, λόγω της ταλαιπωρίας και των μεγάλων καθυστερήσεων στα νοσοκομεία υποδοχής.
Ο κ. Κατρίνης υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί το 2022, μέσω του τότε Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, για τη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας στην Ηλεία, δέσμευση που μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε, παρά τις προσδοκίες που δημιούργησε στους πολίτες.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η ίδρυση χημειοθεραπευτικής μονάδας αποτελεί άμεσο, ρεαλιστικό και αναγκαίο πρώτο βήμα μέχρι την πλήρη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η πίεση που δέχονται τα ογκολογικά τμήματα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο) και του «Αγίου Ανδρέα», τα οποία εξυπηρετούν τεράστιο αριθμό ασθενών από Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Ιόνια Νησιά.
Ο βουλευτής Ηλείας αναδεικνύει επίσης την αναγκαιότητα ίδρυσης της μονάδας για την αποσυμφόρηση των γειτονικών νοσοκομείων, αλλά και την κάλυψη των ογκολογικών αναγκών και σε περιοχές όπως η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά, όπου επίσης απουσιάζουν αντίστοιχες υπηρεσίες.
Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης ζητά απαντήσεις για την απόκτηση νέου Γραμμικού Επιταχυντή στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς ο υπάρχων βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το 2024, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η αξιοπρεπής και άμεση πρόσβαση των ασθενών στις παροχές υγείας και η μείωση των μετακινήσεων αποτελούν υποχρέωση ενός κράτους που σέβεται τους πολίτες του και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, προχωρώντας άμεσα σε ουσιαστικές λύσεις.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.