
O αριθμός των ιρανικών εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων μειώνεται
O αριθμός των ιρανικών εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων μειώνεται και με τους τρέχοντες ρυθμούς η Τεχεράνη έχει μόνο μερικές ημέρες ισχύος.
Η εκτίνηση ανήκει σε Δυτικούς αξιωματούχους φιλοξενείναι δε ως πρώτο θέμα αυτήν την ωρα τόσο στη Wall Street Journal όσο και στους Fiναncial Times.
Ωστόσο, η μείωση μπορεί επίσης να οφείλεται στο γεγονός ότι το Ιράν, απλώς συγκρατεί τους πυραύλους του, ώστε οι επιχειρήσεις του να διαρκέσουν περισσότερο, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα των αμερικανικών και ισραηλινών επιθέσεων σε ιρανικές εγκαταστάσεις εκτόξευσης και στις εγκαταστάσεις που τις κατασκευάζουν, εκτιμά ο αξιωματούχος.
Πάντως ακόμα και εάν η ικανότητά του να εκτοξεύει εξελιγμένους πυραύλους μειώνεται, το Ιράν μπορεί να διατηρεί έναν ρυθμό επιθέσεων με φθηνότερα συστήματα, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιστικοβούτυρο: 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε και 1 συνταγή για να το φτιάξετε μόνοι σας
«Αρχίζουμε να βλέπουμε μια μείωση στις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις. Αυτό, κατά την εκτίμησή μου, οφείλεται στις ενέργειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την καταστροφή των θέσεων εκτόξευσης και την προσβολή αυτών των συστημάτων», είναι η εκτίμηση του αξιωματούχου, όπως ανμαφέρουν οι Financial Times.
Υπάρχουν όμως και η δελύτερη προσέγγιση, ότι οι αξιωματούχοι συμπεραίνουν ότι το Ιράν μπορεί να συνεχίσει τις εκτοξεύσεις για αρκετές ακόμη ημέρες με τους τρέχοντες ρυθμούς πυρός. «Εκτιμούμε ότι το Ιράν έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη δραστηριότητά του για αρκετές ημέρες ακόμη».
Με πληροφορίες από WSJ, FT
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.








Ακολούθησε τα Ηλειακά Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








