
Π.ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Δυστυχως τα ακραια καιρικα φαινομενα συνεχιζονται στην περιοχη μας.
Να υπενθυμισω:
Α!!.Η περιοχη του Πυργου ,συμφωνα με την εκθεση της Πολιτικης Προστασιας ,ειναι η δευτερη στην χωρα πλημμυροπληκτη περιοχη.Πρωτη η Θεσσαλια .Ειδαμε περυσι τα αποτελεσματα.
Β!!.Δυστυχως οι συνεχεις καταστροφικες πυρκαγιες ,εχουν αποψιλωσει ολους τους λοφους και ολα τα βουνα περιξ του Πυργου.
Γ!! Δυστυχως καμια αρχη δεν υλοποιει σοβαρα αντιπλημμυρικα εργα.Ουτε τα ποταμια και οι χειμαροι δεν συντηρουνται.
Δ!!Δυστυχως,ο δημος Πυργου ελαχιστα εργα υλοποιησε στα πλαισια της πολιτικης προστασιας,τα τελευταια χρονια.Στα.πλαισια της λογοδοσιας ,πριν εξι μηνες θεσαμε ερωτημα για την προετοιμασια του δημου για αντιμετωπιση θεομηνιων και δυστυχως οι χρηματοδοτησεις για εργα προληψης ηταν ελαχιστες.Να υπενθυμισω οτι αφησαμε 4 εκατ ευρω το 2023 ,απο το προγραμμα ΣΑΤΑ,στην σημερινη δημοτικη αρχη.Η υπογραφουσα διευθυντρια οικονομικων του δημου κα Παπανικολαου Αντωνια διευκρινιζε οτι τα διαθεσιμα 4 εκατ ευρω μπορουσαν να αξιοποιηθουν για εργα και μελετες.Η δημοτικη αρχη προτιμησε να δεσμευσει 2.5 εκατ ευρω για μελετες πολεοδομικου χαρακτηρα,οι οποιες με απ ευθειας αναθεση δινονται σε τεχνικα γραφεια Αθηνας κ Πατρας.Για πολιτικη προστασια δεσμευτηκαν ελαχιστα.
Ε!!Διαβαζουμε στα τοπικα ΜΜΕ για τις αμεσες παρεμβασεις της περιφερειας Δυτ Ελλαδας.Δημος Πυργου δεν υπαρχει???
ΣΤ!!Σιγουρα δεν ειχαν καθαρισθει τα φρεατια,δεν ειχαν διανοιχθει και καθαρισθει ταφροι συλλογης και απαγωγης των ομβρυων υδατων.
Ζ!!Δεν ηταν οι βροχες με τη μεγαλυτερη ιστορικα ποσοτητα νερου.Ηταν η κακοκαιρια με την μικροτερη ιστορικα προετοιμασια αντιμετωπισης των συνεπειων της απο τον δημο ΠΥΡΓΟΥ.
Η!!Αμεσα πρεπει να επικαιροποιησουμε την μελετη του Αναπτυξιακου Φορεα ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ,η οποια εχει εγκριθει απο την κυβερνηση ,στον τομεα της προληψης φυσικων καταστροφων.Εμεις κατα την θητεια μας συμμετειχαμε δυναμικα στην εκπονηση αθτης της μελετης.Επισης καθε χρονο ,αξοοποιουσαμε πανω απο 500.000 ευρω για εργα προληψης καταστροφων απο θεομηνιες.Ιδιαιτερα με τις πλημμυρες και τις κατολισθησεις ειχαμε πολυ θετικα αποτελεσματα,παντα σε συγκριση με το σημερα.
ΑΦΥΠΝΙΣΗ,ΔΡΑΣΗ,ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΟΚΗ ΑΡΧΗ.
ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΠΑΡΣΗ Κ ΕΙΡΩΝΙΑ .
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ.ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΕΝΑ ΔΟΛΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ..
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.








Ακολούθησε τα Ηλειακά Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








