Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Παναγοπούλου Κ., Χατζηνάσιος Γ., Βαρώτσος Κ., Φλώρος Ν., Βουτουρής Π., Γουλιάμος Κ., Στέφος Θ. στο 7ο Πολιτιστικό Πανόραμα στο Σπίτι της Κύπρου

Η Πρόεδρος τους Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ΣΠΕΚ κα Σίσσυ Σιγιουλτζή – Ρουκά και τα Μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΕΚ σας προσκαλούνστο “7ο Πολιτιστικό Πανόραμα” τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 202415:00-21:00, στο Σπίτι της ΚύπρουΜορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας – Ξενοφώντος 2Α Αθήνα, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. 

Στο “7ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ΣΠΕΚ, στις 19:00 το απόγευμα θα τελεστεί η αναγόρευση των Επίτιμων Μελών του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και η βράβευσή τους για την πολυετή προσφορά τους στον Πολιτισμό και τον Ανθρωπισμό με την “Κλειδό του Πολιτισμού”Συγκεκριμένα τιμώνται: ο Γιώργος Χατζηνάσιος, Συνθέτης | η Κατερίνα Παναγοπούλου, Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων, Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανεκτικότητα και το Ευ Αγωνίζεσθαι, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού  Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” | η Λιάνα Σκουρλή, Ιστορικός Τέχνης, Εικαστική Σύμβουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας | ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Γουλιάμος, Πρ. Πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών | ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Παντελής Βουτουρής | ο Κώστας Βαρώτσος, γλύπτης | ο Θόδωρος Στέφος, δημοσιογράφος – ρεπόρτερ – παραγωγός | ο Νίκος Φλώρος – γλύπτης. 

Παράλληλα, την ίδια ημέρα στις 16:00 το απόγευμα θα λάβει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός γραμμάτων και τεχνών “Express & Impress“. Επιπρόσθετα, στις 17:30 το απόγευμα θα παρουσιαστούν οι επετειακές ανθολογίες του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, “20 Ιουλίου 1974, Η Μέρα που Δάκρυσε ο Ελληνισμός” και “Η Ερωτική Ποίηση του Κωστή Παλαμά”, θα βραβευτούν οι αριστεύσαντες των συγκεκριμένων διαγωνισμών και θα αναγνωστούν αποσπάσματα συμμετοχών. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ποιοτική ελληνική μουσική και τραγούδι, αφιέρωμα στην επετειακή μουσική παράσταση του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με τίτλο “Χρυσοπράσινο Φύλλο, 50 χρόνια μνήμη, αγώνας, ελπίδα”.

Πρόκειται για μια ισχυρή γιορτή των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού και των συναφών επιστημών, που ενώνει Ελλαδίτες, Κύπριους, Απόδημους και Φιλέλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι με τη ζωή και τη δράση τους παράγουν εκλεκτά έργα πολιτισμού, παιδείας, αισθητικής, με σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στο περιβάλλον, στον πλανήτη και ωφελούν το κοινωνικό σύνολο με διάρκεια. Το Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου λαμβάνει χώρα κάθε Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη και κάθε Ιούνιο στην Αθήνα. Είναι ένας ετήσιος θεσμός Πολιτισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου για καλό σκοπό, καθώς υποστηρίζει την έκδοση ηλεκτρονικών – ψηφιακών βιβλίων, eBookeAudiobook, Video Book, Music Book (ένα έργο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που στηρίζει την πολιτιστική διπλωματία), τα οποία προσφέρονται ελεύθερα και δωρεάν προς ανάγνωση, θέαση, ακρόαση, μελέτη και αξιοποίηση μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο – ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου – https://cultural-association.org , την Εθνική Βιβλιοθήκη και τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου, δίνοντας φωνή έκφρασης σε συγγραφείς από Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια, καταγράφοντας μνήμες των Ελλήνων του Εξωτερικού και των Επαναπατρισθέντων, στηρίζοντας τη φιλαναγνωσία, τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ΑμεΑ, τον απόδημο Ελληνισμό, την ομογένεια,  που αναζητά πηγές Ελληνικής γλώσσας, παράδοσης, ιστορικών τεκμηρίων και λαογραφίας, αλλά και κάθε σύγχρονο πολίτη που λόγω χρόνου – χώρου επιλέγει ψηφιακά αναγνώσματα. Στηρίζουμε την ισότιμη πρόσβαση όλων στη γνώση και στη μάθηση. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό για να την παρακολουθήσει.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds