Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
georgiou kritikos kreopoleio
NTOAS COOKIES 2X7 XMAS copy

«SafeYOUth», το Panic Button για ανηλίκους: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για το bullying και την ενδοοικογενειακή βία

bullying anilikoi
bolarisxmas24

Όσοι κινδυνεύουν από την άσκηση βίας θα έρχονται άμεσα σε επαφή με εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια τόσο των γονέων όσο και των παιδιών», δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας για το «SafeYOUth». Μια ψηφιακή εφαρμογή σε κινητό που στοχεύει στην προστασία των ανηλίκων από κακοποιητικές συμπεριφορές που θα υλοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η εφαρμογή, στα πρότυπα του Panic Button θα είναι διαθέσιμη προς το τέλος του τρέχοντος μήνα με στόχο να συνδυαστεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και θα παρέχει στα παιδιά και στους γονείς τους τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τις αρχές σε περιπτώσεις βίας ή κακοποίησης.

Σύμφωνα με την κα. Δημογλίδου, η εφαρμογή θα περιλαμβάνει πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την προστασία των παιδιών από διάφορες μορφές βίας, ενώ θα επιτρέπει στους ανηλίκους να καταγγέλλουν κακοποιητικές συμπεριφορές άμεσα και απευθείας στις αρχές. «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα παιδί κακοποιείται ακόμα και μέσα στην οικογένειά του, και θα πρέπει να το βοηθήσουμε να επικοινωνεί άμεσα με την Ελληνική Αστυνομία», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Πώς θα ενεργοποιείται

Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε έξυπνο κινητό, όπως ακριβώς και η εφαρμογή του Panic Button είπε τονίζοντας ότι θα «παρέχει πληροφορίες για όλες τις δράσεις που κάνει Ελληνική Αστυνομία, για τον πενταψήφιο αριθμό το 1201, όπου μπορούν τα παιδιά και οι γονείς να συνομιλήσουν απευθείας με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και με αρμόδιους αστυνομικούς που γνωρίζουν τα θέματα παραβατικότητας ανηλίκων».

Μάλιστα, όπως είπε, «ευχής έργον θα ήταν να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ η εφαρμογή, αλλά αν χρειαστεί, να λειτουργήσει για την προστασία των παιδιών», υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της άμεσης παρέμβασης σε περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» και στους δημοσιογράφους Στέλλα Παπαμιχαήλ και Γιώργο Σιαδήμα εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η κλήση ή η αποστολή μηνύματος, το “Panic Button” θα ενεργοποιείται για την άμεση αποστολή βοήθειας.

Η κα. Δημογλίδου τόνισε επίσης ότι έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή καταχρήσεων της εφαρμογής. «Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, καθώς όταν μιλάμε για τόσο μικρές ηλικίες, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι το κουμπί θα χρησιμοποιείται πραγματικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι ζητούνται αναλυτικά στοιχεία για την εγκατάσταση της εφαρμογής και μόνο οι ανήλικοι έχουν πρόσβαση στη λειτουργία του κουμπιού.

Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ότι η ανακοίνωση της εφαρμογής έγινε για πρώτη φορά στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ ανέφερε πως υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από τους γονείς που επισκέπτονται το περίπτερο της Αστυνομίας και ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Η εφαρμογή «SafeYOUth» απευθύνεται σε παιδιά από 12 έως 18 ετών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Η αστυνομία μέσω γεωεντοπισμού θα έχει τα στοιχεία του ανηλίκου που βρίσκεται σε κίνδυνο.

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

GIANNIKOPOULOS ELAIOTRIBIO 2X5 copy(1)

This will close in 20 seconds