Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant antonoauto
auto moto news gr logo

Στο Νοσοκομείο Πύργου τα τέσσερα παιδιά – Στην Ηλεία εντοπίστηκαν οι γονείς του βρέφους που συγκλόνισε τη χώρα

nosokomeio pyrgos ilias

Στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας στη Βάρδα κρατούνται οι γονείς του 11 μηνών παιδιού που είχε βρεθεί μόνο του να κλαίει στο μπαλκόνι διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, ένα περιστατικό που προκάλεσε έντονη ανησυχία σε όλη τη χώρα.

Το ζευγάρι, υπήκοοι Βουλγαρίας, μετά το περιστατικό εγκατέλειψε τη Θεσσαλονίκη και εντοπίστηκε από τις Αρχές στην Ηλεία, σε καταυλισμό κοντά στον Πύργο, χάρη σε στίγμα κινητού τηλεφώνου.

Με παρέμβαση του Εισαγγελέα, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της οικογένειας μεταφέρθηκαν για προσωρινή φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, ώστε να εξασφαλιστεί η φροντίδα και η προστασία τους, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κοινωνική και νομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Το περιστατικό έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν γείτονες, ακούγοντας το βρέφος να κλαίει ασταμάτητα, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα και βρήκαν το παιδί μόνο στο μπαλκόνι, ενώ οι γονείς κοιμούνταν μέσα στο σπίτι με κλειστά παράθυρα.

Παρότι οι γονείς συνελήφθησαν και κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους με προφορική εισαγγελική εντολή, εξέλιξη που προκάλεσε ερωτήματα και αντιδράσεις.

Νέα εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων που εκδόθηκε προχθές, ζήτησε την απομάκρυνση του παιδιού από την οικογένεια και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, συνοδεία κοινωνικού λειτουργού. Ωστόσο, όταν η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο σημείο, οι γονείς είχαν ήδη φύγει.

Η υπόθεση πλέον παρακολουθείται στενά από τις δικαστικές αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες, με στόχο να διαλευκανθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και να διερευνηθούν ενδεχόμενα φαινόμενα χρόνιας παραμέλησης.

με πληροφορίες από patris,ert

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

ΟΔΕΙΑΡχν

This will close in 20 seconds