
Τα εμβληματικά ακίνητα της ΕΤΑΔ που βγαίνουν στο «σφυρί»

Διακήρυξη διαγωνισμού με στόχο την διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει η Εταιρεία.
Colpo Grosso με στόχο την ταχεία αξιοποίηση είκοσι εμβληματικών assets της επιδιώκει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου. Η τόνωση των ταμείων του Δημοσίου και η ανάγκη ανάδειξης landmark ακινήτων, δίνοντας λάμψη στις τοπικές κοινωνίες, ωθεί την ΕΤΑΔ να κινήσει προς τούτο με ταχύτερους ρυθμούς τα ράθυμα γρανάζια του Δημοσίου.
Στην κατεύθυνση αυτή, προκήρυξε προ ημερών διαγωνισμό βάσει του οποίου αναζητά σύμβουλο παροχής υπηρεσιών, ο οποίος θα επιφορτιστεί με την κατάρτιση του τριετούς στρατηγικού πλάνου όπου θα περιγράφονται οι μακροπρόθεσμοι στόχοι και οι στρατηγικές τις οποίες προτείνεται η ΕΤΑΔ να ακολουθήσει για την επίτευξή του στόχου της.
Επιδίωξη της είναι η βέλτιστη αξιοποίηση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει, μέσα από διαφανείς, βιώσιμες και σύγχρονες πρακτικές, προσδίδοντας υπεραξία στον μέτοχο και προάγοντας τα οφέλη του κοινωνικού συνόλου.
Με είκοσι εμβληματικά ακίνητα στις αποσκευές, που προκρίνονται για αξιοποίηση, ταξίδεψαν τον προηγούμενο μήνα στις Κάννες, Υπερταμείο και ΕΤΑΔ, στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης MIPIM.
Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία ήταν εμβληματικά ακίνητα και projects όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo, η αξιοποίηση της Ακτής Βουλιαγμένης, η Μαρίνα Καλαμαριάς, το ακίνητο του Ταύρου, ιαματικές πηγές (Θερμοπύλες, Καϊάφα, Πλατύστομο, Υπάτης), ο Καραθώνας, η έκταση 129 στρεμμάτων στο Ποσείδι, ιστορικά assets όπως το Μπούρτζι (Ναύπλιο) ή το Αχίλλειον στην Κέρκυρα, τα Ξενία Ουρανούπολης και Κομοτηνής, το κάμπινγκ Ασπροβάλτας, η Κρυοπηγή, το κτίριο Ασάνη στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, το ακίνητο του Τάε Κβον Ντο, τα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού και Καϊμακτσαλάν…
Σημειώνεται ότι αυτά τα assets είναι μέρος της «προίκας» που πέρασε από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο, μετά την απορρόφηση του πρώτου από το fund.
Από αυτά σε πρώτο πλάνο μπαίνει ο διαγωνισμός για το project της ανάπλασης της ΔΕΘ, μέσω παραχώρησης περίπου 300 εκατ. ευρώ. Στόχος του Υπερταμείου, στο οποίο ανήκει το asset, είναι να «βγει» ο διαγωνισμός την περίοδο καλοκαιριού έως φθινοπώρου 2025. Βάσει πλάνου, το Δημόσιο αναμένεται να εισφέρει έως 120 εκατ. ευρώ και επιπλέον έως 28 εκατ. διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου-ενιαίου πάρκου που δημιουργείται. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπλαση της Θεσσαλονίκης, «για τον επαναπροσδιορισμό των χώρων της HELEXPO, σε έναν ζωντανό αστικό, πολυχρηστικό προορισμό αναψυχής και επιχειρήσεων, που συνδυάζει χώρους πρασίνου, σύγχρονες συνεδριακές και εκθεσιακές εγκαταστάσεις, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις», όπως αναφέρεται σε σχετική παρουσίαση.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.