Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

…τα νούμερα δεν αλλάζουν πια…Και το πόθεν έσχες…

ITSOVER

 «Πραγματικά δεν ξέρω τι καταλαβαίνει και τι όχι ο κόσμος από αυτά όλα, οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουν καν τι είναι το πόθεν έσχες, οπότε εγώ θεωρώ ότι ειδικά τον Κασσελάκη όσοι έχουν αποφασίσει να τον ψηφίσουν δεν θα αλλάξουν, είναι σε άλλη σφαίρα από εκείνη που τους νοιάζουν τα οικονομικά του». 

 –Χαίρετε, απομένουν… λεπτομέρειες πλέον για να ολοκληρωθεί η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, κάτι λίγες συγκεντρώσεις και ομιλίες ακόμα και το μόνο που απασχολεί τους δημοσκόπους πλέον καθαρά και μόνο είναι το μέγεθος της αποχής. Αν δηλαδή θα είναι 45%, 50% ή και 55%, κάτι που φυσικά -κατά τη γνώμη μου- θα το μάθουμε μετά το μεσημέρι της Κυριακής και όχι νωρίτερα, ό,τι και να λένε σήμερα οι επαΐοντες των ερευνών, γιατί και αυτοί εικασίες κάνουν. Ρώτησα την κεντρική δημοκοπική πηγή μου για τη γενική εικόνα και μου απάντησε ότι «τα νούμερα δεν αλλάζουν πια, η ΝΔ είναι στο κάτω όριο 31%, στο πάνω 34%, αλλά μάλλον πιο κοντά στο πάνω δείχνει σήμερα, ότι ο Κασσελάκης κινείται στο 14%-17% και ο θυμωμένος αρχηγός Νίκος στο 11% με 14%. Από εκεί και κάτω το ΚΚΕ και ο Βελόπουλος στο 7%-9%, μέσα η Ζωή και η Νίκη, όλοι οι άλλοι θα το παλέψουν. Κάποιοι δημοσκόποι πιστεύουν ότι στο τέλος αρκετοί αναποφάσιστοι θα πάνε στους μικρούς και θα τους χαρίσουν μια έδρα στην ευρωβουλή.

Και το πόθεν έσχες…

-Όπως αντιλαμβάνεστε, ρώτησα και για το effect αυτής της εντελώς αστείας υπόθεσης του… πόθεν έσχες που (δεν) έδωσε ο Κασσελάκης στην τηλεόραση και στο TikTok γιατί επαναλαμβάνω αυτό το μπακαλόχαρτο -με τις τρύπες που θυμίζουν ελβετικό τυρί- όχι από εισαγγελέα και επιτροπή πόθεν έσχες δεν περνάει, αλλά ούτε σε στάνη με γενική συνέλευση προβάτων. Η μια πηγή μου, που είναι δημοσκόπος και όχι πολιτικός, σχολίασε στωικά : «Πραγματικά δεν ξέρω τι καταλαβαίνει και τι όχι ο κόσμος από αυτά όλα, οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουν καν τι είναι το πόθεν έσχες, οπότε εγώ θεωρώ ότι ειδικά τον Κασσελάκη όσοι έχουν αποφασίσει να τον ψηφίσουν δεν θα αλλάξουν, είναι σε άλλη σφαίρα από εκείνη που τους νοιάζουν τα οικονομικά του». Σωστό κι αυτό μου ακούγεται, άλλωστε η συμπεριφορά του στην υπόθεση του πόθεν έσχες δεν απέχει ούτε μια σπιθαμή από την εν γένει εικόνα του σε όλα, από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε το παιδί αυτό. Η έτερη πηγή μου όμως από το ΜΜ δεν είχε ακριβώς την ίδια γνώμη: «Εμείς θέσαμε ένα ερώτημα απολύτως λογικό για το πόθεν έσχες ενός νέου αρχηγού κόμματος, πολιτικό κόμμα είμαστε και όχι πρωινάδικο να κοιτάμε τι φόραγε στα κοκτέιλ της Λάρας, κι αυτός αντί να καταθέσει τα στοιχεία του άρχισε τις καντρίλιες, ε, όποιος κατάλαβε-κατάλαβε ότι ο τύπος λέει συνέχεια ψέματα και είναι τελείως διάτρητος». Κι αυτό σωστό είναι θεωρώ εγώ, γιατί έχω την αίσθηση αλλά και την πληροφόρηση ότι η υπόθεση «οικονομικά Κασσελάκη» μόλις ξεκίνησε και θα έχει πολλές συναρπαστικές φάσεις στην πορεία γιατί ο Κ.Μ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ καλύτερο δίδυμο αντιπολίτευσης από τον Κασσελάκη και τον Νίκο. Τώρα αυτό που με εντυπωσιάζει είναι πώς και γιατί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πιάσει να κάνει σημαία αυτή την υπόθεση του πόθεν έσχες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τι πιστεύει άραγε, ότι ο Κασσελάκης δεν του παίρνει ψήφους; Μυστήρια πράγματα, αλλά με τον συγκεκριμένο δεν είναι και το μόνο…

IRS

-Τώρα, από επαγγελματική διαστροφή χθες δεν είχα τι να κάνω και ασχολήθηκα έτι περαιτέρω με αυτά τα διαστημικά που έλεγε ο νευρικός αρχηγούλης Στέφανος, μου έκανε εντύπωση εκείνο που είπε ότι ζήτησε από το IRS (αμερικανική ΑΑΔΕ, για όσους δεν γνωρίζουν) να του στείλουν «όλα τα φορολογικά του στοιχεία, από το πρώτο δολάριο που έβγαλε» για να μας τα δώσει και κάτι τέτοια δακρύβρεχτα… Η αλήθεια είναι ότι κάτι δεν μου πήγαινε καλά μ’ αυτό και έτσι σήκωσα το τηλέφωνο και πήρα έναν φίλο μου δικηγόρο στη Νέα Υόρκη να τον ρωτήσω τι εννοεί ο ποιητής, αν αυτό είθισται, κ.λπ. Ο άνθρωπος ήταν ξεκάθαρος: «Και εδώ, όπως σε όλες τις χώρες, ο λογιστής σου ή εσύ ο ίδιος υποβάλει φορολογικές δηλώσεις στο κράτος, άρα αν ήθελε απλώς θα τις έδινε μαζί με τους φόρους που πλήρωσε κ.λπ. στη δημοσιότητα. Αν τώρα έχει τσακωθεί με τον λογιστή του και δεν κρατάει αρχείο, μπορείς να τα ζητήσεις από το IRS και θα τα πάρεις το πολύ σε 30 ημέρες.». Μάλιστα, τώρα να τσακώθηκε ο Στέφανος με τον λογιστή του και να θυμήθηκε να τα ζητήσει τώρα, από τον Οκτώβριο που έγινε αρχηγός κόμματος, παίζει; Θα περιμένω, είπαμε, μην τον αδικήσουμε κιόλας

Επιστροφή στην πραγματικότητα

-Τρεις και σήμερα έμειναν μέχρι τις ευρωεκλογές ώστε να περάσει η μονοσήμαντη επικαιρότητα και η πολιτική δοκιμασία για να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και τις αναγκαίες αποφάσεις. Στην Κυβέρνηση περιμένουν καταρχήν να δουν τη νέα Κομισιόν και τις πολιτικές ισορροπίες σε επίπεδο ΕΕ και θα περάσουν στο μέτωπο της οικονομίας σε αποφάσεις για μια σειρά θέματα. Κάποια από αυτά είναι αναμενόμενα καθώς έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, δηλαδή θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις στην Αtticabank, ενώ εκκρεμεί και μια συζήτηση για τον χρόνο αποεπένδυσης στην Εθνική Τράπεζα, με τις πιθανότητες να είναι περισσότερες για το σενάριο του Φθινοπώρου.

Η “ασυλία”

-Ένα θέμα που θα μπει στη συζήτηση τις επόμενες εβδομάδες στο κυβερνητικό επιτελείο είναι η παράταση ή μη της χρονικής ισχύος της τροπολογίας για την προστασία των τραπεζικών στελεχών και των δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται στις αναδιαρθρώσεις δανείων και οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Η ισχύς της τροπολογίας λήγει στις 29 Ιουνίου και το πιθανότερο είναι ότι θα επεκταθεί, καθώς είναι ακόμη σε εκκρεμότητα πωλήσεις κόκκινων δανείων και αποεπενδύσεις του ΤΧΣ. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της ισχύουσας τροπολογίας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds