Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpantounassketo
georgiou kritikos 3x10 pasxa
devve 3x10 pasxa 2023 copy

Θεαματική αύξηση κερδοφορίας για την Alter Ego

ALTER EGO FINAL scaled 1200x848 1

Τα παλιά τα χρόνια έβλεπες εταιρεία media και είτε άλλαζες πεζοδρόμιο, είτε αν ήσουν κοντά σε αεροδρόμιο έμπαινες στην πρώτη (προς αναχώρηση) πτήση, αδιαφορώντας για τον προορισμό. Τα δεδομένα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει και στον συγκεκριμένο χώρο, αν κρίνω από τη χθεσινή ανακοίνωση των επιδόσεων για το ’24 της Alter Ego του προέδρου Μαρινάκη.

Πέραν της αξιοσημείωτης κερδοφορίας και της απόφασης για τη διανομή μερίσματος στους μετόχους, δύσκολα μπορώ να βρω ψεγάδι στα νούμερα της εταιρείας, που προσφάτως εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αν και σας κουράζουν πρωί-πρωί τα νούμερα, επιτρέψτε μου, επειδή αφορά τον χώρο μας, να κάνω μια εξαίρεση. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2024 ανήλθε σε 124,4 εκατ. ευρώ έναντι 108,4 εκατ. ευρώ της χρήσης 2023, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 14,8%. Η αύξηση αυτή προήλθε τόσο από την αύξηση του κύκλου εργασιών του τομέα των εκδόσεων (publishing) κατά 15,5%, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 38,4 εκατ. ευρώ έναντι 33,3 εκατ. ευρώ το 2023, όσο και από την αύξηση κατά 14,4% του κύκλου εργασιών του τομέα ευρυεκπομπής σε τηλεόραση/ραδιόφωνο και δημιουργίας οπτικοακουστικού περιεχομένου (broadcasting & content creation), ο οποίος ανήλθε σε 85,9 εκατ. ευρώ έναντι 75,1 εκατ. ευρώ το 2023.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση κατά 37,4% και διαμορφώθηκαν σε 46,7 εκατ. ευρώ έναντι 34 εκατ. ευρώ το 2023. Τα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) αυξήθηκαν κατά 108,9% και ανήλθαν σε 17,1 εκατ. ευρώ έναντι 8,2 εκατ. ευρώ το 2023. Τα καθαρά κέρδη έκαναν άλμα 180 % και ανήλθαν σε 10,9 εκατ. ευρώ έναντι 3,9 εκατ. ευρώ το 2023.

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

iliakaneapasxa (1) Copy

This will close in 20 seconds