Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

kak ntoa
topintzis plaiso
georgiou kritikos 3x10 pasxa

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

WhatsApp Image 2026 04 01 at 15.59.35

Η νέα ενίσχυση Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Ηλεία ένα ακόμη

θετικό πρόσημο στην μάχη κατά των πυρκαγιών

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΝΗΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΕΤΤΗΛ – ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Διαρκήςκαι με γνώμονα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όπως δήλωσε και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης θα είναι η ενίσχυση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην περιοχή μας που σε κάθε αντιπυρική περίοδο ρίχνονται στην πρώτη γραμμή τη μάχης κατά των πυρκαγιών.

Αυτό τόνισε ο τ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος επισημαίνοντας παράλληλα την περαιτέρω αύξηση κατά πέντε άτομα των Οργανικών θέσεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού μας.

Μίλησε ακόμη και για την επιπλέον ενίσχυση, μετά την εξέλιξη από τον διαγωνισμό για πυροσβέστες επί θητεία, σημαντικός αριθμός των οποίων θα τροφοδοτήσει τα τμήματα και τις υπηρεσίες σε επίπεδο Ηλείας. «Πρόκειται για κινήσεις που έχουν θετικό πρόσημο και αποδεικνύουν ταυτοχρόνως και το κυβερνητικό ενδιαφέρον, σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο τον μεγάλο κίνδυνο από τις φωτιές, παρουσιάζοντας ωστόσο τις τελευταίες περιόδους πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπισή τους, με καλή προετοιμασία και οργάνωση σε πρόληψη και καταστολή αντίστοιχα», πρόσθεσε ο κ. Νικολακόπουλος

Στο μεταξύ ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε και η συνάντηση που πραγματοποίησε ο Ηλείος Βουλευτής μαζί με τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή και τον Αντιδήμαρχο Θανάση Τσαμπρινό, κατά την επίσκεψή τους στον κ. Κεφαλογιάννη. Ανδρέας Νικολακόπουλος και Στάθης Καννής ζήτησαν ευθέως να μην υπάρξει μεταφορά των εγκαταστάσεων της ΠΥ στο στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ, με τον Υπουργό να σημειώνει, ότι το αντιμετωπίζει θετικά ως αίτημα. Πρόκειται άλλωστε για ένα στρατόπεδο, το οποίο άλλωστε προορίζεται με βάση τα όσα έχει ζητήσει και ο Δήμος, για διαφορετικού είδους χρήση.

Σε σχέση εξάλλου με την ΕΜΟΔΕ αυτή βρίσκεται προσωρινά σε έναν χώρο του στρατοπέδου και συνεχίζεται η αναζήτηση της καλύτερης δυνατής λύσης για την στέγασή της. Έγινε μάλιστα γνωστό ότι σύμφωνα και με την έρευνα της υπηρεσίας, πέραν των άλλων εξετάζονται και οι προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά θα υπάρξει η ανάλογη προσοχή ώστε να ληφθούν υπόψη βασικές προϋποθέσεις, όπως η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων, το κόστος, και βεβαίως η εγγύτητα στον Πύργο, ώστε να είναι σε κάθε περίπτωση εντός του Δήμου, όπου βρίσκεται και η έδρα της Μονάδας.

Οι προαναφερόμενοι συζήτησαν με την ευκαιρία και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στην αντιπυρική περίοδο και την πολιτική προστασία, καθώς ο κ. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε για τις ανάγκες και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

WhatsApp Image 2026 04 01 at 15.59.35
WhatsApp Image 2026 04 01 at 15.58.27

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos