Το Γυμνάσιο Γαστούνης συμμετείχε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο: Από τη Μυθολογία στο Διάστημα με φετινό τίτλο – «Τα παιδιά μιλούν με τ’ άστρα»
Την Παρασκευή 16/1/2026 το Γυμνάσιο Γαστούνης συμμετείχε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο: Από τη Μυθολογία στο Διάστημα με φετινό τίτλο : «Τα παιδιά μιλούν με τ’ άστρα», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας, που φέτος συμμετέχουν στο Δίκτυο «Από τη Μυθολογία στο Διάστημα – Myth2space» παρακολούθησαν την 1η κεντρική ομιλία με θέμα «Καινοτομία με Θετικό Κοινωνικό Αντίκτυπο» του ομιλητή Δρ. Γιάννη Ασσαέλ, Ερευνητή, Google DeepMind – Συμβούλου σε θέματα ΑΙ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησητις και τις παρουσιάσεις-εργασίες μαθητών/τριών στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Παρούσα ήταν και η Υπουργός Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κ. Ζαχαράκη Σοφία. Οι εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική μετακίνηση ήσαν οι: η Υποδιευθύντρια κ. Ντεϊμεντέ Σοφία, ο κ. Κουρνέτας Βασίλειος (αρχηγός της μετακίνησης) και η Μαρινοπούλου Έλλη.
Το συνέδριο διοργάνωσαν το Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία «Από τη Μυθολογία στο Διάστημα – Myth2space» και το World Human Forum, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.
Το Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία «Από τη Μυθολογία στο Διάστημα – Myth2space» συντονίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.
Το συνέδριο συγκέντρωσε τις δράσεις 15.000 μαθητών και μαθητριών από 590 τμήματα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων σε Ελλάδα και εξωτερικό, που συμμετείχαν κατά τη σχολική χρονιά 2024-2025 στο Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία Myth2Space.
Μια μεγάλη χαρούμενη γιορτή από τα παιδιά για τα παιδιά, το 2ο Μαθητικό Συνέδριο Από τη Μυθολογία στο Διάστημα, δίνει το βήμα στα ίδια ώστε να παρουσιάσουν τις εργασίες και τις συνεργασίες τους σε πανελλαδικό επίπεδο και να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και φιλίας μεταξύ μαθητών/τριών από αστικά κέντρα και περιφέρεια. Τα παιδιά συμμετέχουν για να μοιραστούν τις δράσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές και εμπνευσμένες δραστηριότητες, τα σχολεία αυτά μαθαίνουν και πρωτοπορούν. Δημιουργούν νέους τρόπους να οργανώνονται, προσαρμοσμένους στη σημερινή εποχή, και μας δείχνουν πώς μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε στο Περιβάλλον, την Οικονομία, τον Πολιτισμό και την Αειφορία.



Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.








Ακολούθησε τα Ηλειακά Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








